Iberostar Tenerife – FC Barcelona: Superioritat total (56-78)

Els de Pascual, que sempre han manat en el partit, demostren el seu potencial a Tenerife Álex Abrines, amb 14 punts, un dels jugadors més destacats en un partit en què tots els blaugranes han anotat

El Barça ha sumat aquest diumenge a la pista de l’Iberostar Tenerife la 14a victòria a la Lliga Regular després d’imposar-se al Santiago Martín per 56-78. Els blaugranes, que han marxat al descans tretze punts per sobre, han sentenciat el partit en el tercer quart gràcies a l’encert des de l’exterior. Els de Pascual cada cop juguen millor i això és una garantia de cara al tram final de temporada.

Bon inici

L’entrada del Barça en el partit ha estat realment bona. Allà s’ha començat a cimentar un triomf important, una victòria que té encara més valor després de la derrota del València Basket. El 2-11 dels primers minuts ha donat pas al 15-20 del primer quart. Tot seguit, en el segon quart, el partit s’ha enfosquit, hi ha hagut molts errors i els equips s’han fet parcials l’un a l’altre.

Primer, un 0-10 del Barça que ha suposat el 15-30 en el marcador en el minut 13. Poc després, els catalans no s’han trobat còmodes i fruit dels errors els locals han tornat el parcial de 10-0 per situar el 25-30. Després de gairebé cinc minuts sense anotar, Pullen i Navarro, des del triple, han fet un parcial de 0-8 per deixar el matx en un avantatge de tretze punts al descans, 25-38.

Molt superiors

En la represa, la diferència ha seguit augmentant gràcies a l’encert des de l’exterior. Oleson i Huertas han deixat tocat l’equip d’Alejandro Martínez, que al min 24 de partit s’ha vist més de vint punts per sota, 30-51. El Barça, que ha jugat com ha volgut i que ha imposat sempre el ritme que més li convenia, ha anul·lat la direcció d’Úriz, un dels millors bases de la competició pel que fa a visió de joc. Al final del tercer quart, 35-56.

En els últims deu minuts el Barça ha seguit fent la seva, amb els jugadors menys habituals sobre el parquet. Mario Hezonja, que ha fet una esmaixada de concurs, i Marko Todorovic han mantingut el nivell per deixar els vint punts de renda ben vius (45-68). En els últims minuts el partit ha estat menys intens i el marcador final ha estat de 56-78.

"Defensivament, molt bé"

Xavi Pascual, a la roda de premsa posterior al partit, ha comentat que el Barça ha jugat "un partit molt bo a nivell defensiu" i ha afegit que en atac "hi ha aspectes en què no hem estat bé, com per exemple en els tirs lliures, les pèrdues de pilota i la falta de definició en el contraatac". A més, ha afegit que "el tir exterior ens ha ajudat a agafar una bona renda abans del descans" i ha valorat la bona feina que fa l'Iberostar, que es va classificar per a la Copa del Rei: "Té un mèrit molt gran el que està fent el Canàries".

Hezonja, per la seva banda, ha comentat que s'ha sentit "molt bé a la pista": "He sortit a jugar després de diversos partits sense jugar i ha estat especial".