fcb.portal.reset.password

Huertas, celebrant el triomf. FOTO: EUROLEAGUE

Una nova Final Four, la cinquena en sis anys. La 14a de la història de la secció de bàsquet. El Barça serà el mes de maig a Milà, al Duomo, al Mediolanum Forum d’Assagio. Del 16 al 18 de maig els de Xavi Pascual buscaran la 3a Eurolliga de la seva història gràcies al triomf que han aconseguit aquest diumenge a la pista del Galatasaray per un ajustat 75-78. Huertas, excels en l’últim quart, una de les claus del triomf blaugrana.

L’efecte Arroyo

En els primer quart el Galtasaray ha estat un equip totalment diferent al del segon partit. Els jugadors, sabent que el seu líder era a la pista, s’han multiplicat i han anat a per totes des del primer segon. Arroyo ha anotat, ha repartit joc i ha sabut trobar un Zoran Erceg que aquest diumenge sí que ha marcat la diferència des de la posició de 4. El 23-15 del primer període ha estat un avís per al Barça, que sabia que en el segon període hauria d’apujar les línies defensives per aturar el potencial dels turcs.

Apareix Pullen

En el segon quart, Pullen ha agafat les regnes de l’atac del Barça. Ha estat clarivident, ha trobat els seus companys i també ha anotat. A poc a poc, tot i el 28-21 després d’un triple de Macvan, Pullen i Nachbar han sortit al rescat amb diverses cistelles que han reduït distàncies (32-28). Els de Pascual, molt més actius en defensa i agressius, han bloquejat Arroyo i el Barça s’ha situat a un punt, 34-33 amb la bona feina de Sada, dos tirs lliures d’Oleson i un triple previ de Pullen. Tot i així, un triple de Markoishvili ha enviat el partit al descans amb el 40-35 a favor dels d’Ataman.

Capgiren el partit

Després de remar i de col·locar-se a un i dos punts (41-39 i 43-42) amb els punts de Nachbar, que mantenia un gran duel amb Erceg, el Barça ha empatat el partit amb un triple d’Álex Abrines (49-49, min 27). Aleshores ha aparegut l’heroi local, l’ex NBA Carlos Arroyo, per donar aire als seus amb un triple (52-51), però un Huertas actiu ha situat el Barça per davant per primer cop en el partit (52-53), resultat amb el qual s’ha arribat al final del tercer quart.

Huertas pren el control

En l’últim quart hi ha hagut un duel en la direcció de joc. Huertas i Arroyo s’han citat en els moments importants i Marcelinho ha respost amb punts. Del 52-53 s’ha passat al 57-62que donava una renda de cinc punts als catalans a falta de set minuts per acabar. L’experiència del Barça s’estava imposant i els blaugranes han minimitzat les errades per marxar de 7 amb un triple de Lorbek (60-67 min 36). El Galatasaray, però, ha capgirat el partit amb un parcial de 10-1 gràcies a Erceg i Arroyo (70-68).

Huertas, de nou, ha anotat en posicions impossibles i Dorsey i Oleson, amb un tir lliure cadascun, han donat dos punts de marge a un Barça que ha sentenciat amb quatre tirs lliures de Brad Oleson per situar el 75-78 final.

LA FITXA DEL PARTIT

Galatasaray, 75
FCB, 78

Galatasaray: Arroyo (21), Hairston (5), Markoishvili (8), Erceg (19) i Aldemir (7) –cinc inicial-; Koksal (0), Mensah-Bonsu (0), Macvan (11), Guler (0), Arslan (2), Dudley (2)

FC Barcelona: Huertas (16), Oleson (13), Papanikolaou (3), Lorbek (9) i Tomic (6) –cinc inicial; Pullen (7), Dorsey (1), Sada (6), Abrines (5), Lampe (4), Nachbar (8).

Parcials: 23-15, 17-20, 12-18, 23-25

Tornar a dalt