Fenerbahçe – FC Barcelona: Cop d’autoritat en el lloc ideal (73-76)

Els blaugranes, sense Navarro, baixa d’última hora, superen els turcs a casa seva i fan un pas endavant La direcció i anotació de Huertas (23p i 7as), combinada amb l’instint d’Oleson, claus en el triomf blaugrana

[[DES_1]]Calia un triomf així per recuperar l’orgull i la confiança. I que fos a la pista d’un dels grans equips d’Europa, per deixar clar que tot i la irregularitat, l’equip sap superar les adversitats i fer-se gran. Per creure’s que, tot i no poder comptar amb el millor jugador de l’equip, Navarro, si tots fan un pas endavant es pot vèncer a la pista més complicada.

El triomf d’aquest dijous a Istanbul ha tingut un clar protagonista: Marcelinho Huertas. Amb la baixa de Navarro, per molèsties als isquiotibials, calia assumir la direcció de l’equip. En el primer temps ho ha fet Oleson (18-26 min 11), però en el segon temps ha estat Huertas qui ha desactivat el Fenerbahçe amb 10 punts gairebé consecutius que han donat el partit al Barça, que ha hagut de patir fins al final per emportar-se el triomf. Amb el 73-76, els de Pascual se situen amb un 2-0 en aquest Top 16 i la pròxima setmana visitaran la pista de l’Olympiacos.

Molt seriosos

Els primers vint minuts del Barça han estat d’equip gran. Sense veure-les venir, s’ha situat per davant en el marcador (2-7), tot i que els locals han aconseguit posar-se per sobre (13-9). Però els catalans, ben liderats per Oleson i Papanikolaou, han tancat els deu primers minuts amb cinc punts d’avantatge (18-23).

Amb un bon ritme de joc, controlant bé el rebot i seguint amb una bona defensa, el Barça ha seguit manant en el partit, tot i que al descans el matx s’ha igualat fins al 39-39. Els catalans, però, no han donat cap símptoma de debilitat.

[[DES_2]]

Final d’infart

A la represa, Oleson i Bjelica han estat els protagonistes amb un duel anotador en ambdues cistelles. El Barça manava, però no podia marxar en el marcador perquè l’experiència dels d’Obradovic no ho ha permès. Però el millor encara estava per arribar (56-58).

I és que en l’últim període Marcelinho Huertas -que ha acabat amb 23 punts i 7 assistències- ha agafat les regnes del partit i se l’ha fet seu. Ha dirigit, ha sabut ordenar els seus companys en atac i el més important per guanyar: ha sabut anotar. Ha anotat 10 punts gairebé consecutius i ha donat mostres de la seva sobrietat, fent un pas endavant a causa de la baixa de Navarro.

Ha generat, s’ha sentit important, i l’equip ho ha agraït (67-72) i s’ha encarregat de tancar el partit des del tir lliure (73-76) en un final d’infart, ja que el Fenerbahçe ha pogut empatar amb un triple. El triomf del Barça, una victòria per reforçar l’equip i enviar un missatge a tots: aquest equip està molt viu.