FC Barcelona–Reial Madrid: Sabies que…

FC Barcelona–Reial Madrid: Sabies que…

El Palau Blaugrana viurà aquest dissabte (18 hores, E3) un nou Clàssic de bàsquet a la Lliga Endesa amb els blancs com a líders i els blaugranes en un moment immillorable

El Barça de bàsquet viu probablement el millor moment de la temporada, en el millor moment possible. I és que els homes de Xavi Pascual reben aquest dissabte el Reial Madrid al Palau Blaugrana en un partit que serà el preludi del gran Clàssic que es viurà a l’Eurolliga. Blaugranes i madridistes es jugaran l’accés a la final de la màxima competició continental a les semifinals de la Final Four de Milà. Abans, però, el Palau viurà un nou Clàssic domèstic, i a continuació en repassem les dades que més s’han de tenir en compte.

· Serà el quart enfrontament de la temporada entre el Reial Madrid i el FC Barcelona. Fins al moment els blancs s’han endut els tres anteriors, però la igualtat ha estat la protagonista: en la final de la Supercopa, el Barça va caure per quatre punts (79-83); en el partit de la primera volta de Lliga Endesa es va veure la diferència de punts més gran (98-84), i la final de la Copa del Rei va ser l’últim encreuament, en què els blancs van acabar guanyant per un sol punt en un final d’infart.


· El Barça viu el seu millor moment de la temporada: ha guanyat 12 dels últims 13 partits que ha disputat, l’últim, a la pista de l’UCAM Múrcia per 72 a 84.


· A més, els de Xavi Pascual han jugat aquesta temporada 15 partits com a locals en Lliga Endesa i n’ha guanyat 14. Només n’han perdut un, davant l’Unicaja.


· El Barça encadena set victòries seguides (des de la temporada 2006/07) en les visites del Reial Madrid al Palau Blaugrana en temporada regular.


· A la pista es trobaran els dos jugadors en actiu amb més partits disputats en la història de la Lliga Endesa: Juan Carlos Navarro, amb 571 partits, i Felipe Reyes, amb 585.


· L’’11’ blaugrana suma una mitjana de 18,7 punts en els Clàssics de Lliga regular en les últimes vuit temporades. A més, va aconseguir davant el Reial Madrid la seva segona millor dada d’anotació (33 punts). La millor va ser davant el València, amb 36.


· Xavi Pascual i Pablo Laso s’han enfrontat en 28 ocasions des que ambdós ocupen banquetes com a primers entrenadors. Laso, abans de dirigir el Reial Madrid, va dirigir el Lagun Aro GBC. El balanç actual és d’empat a 14 victòries per a cadascun, i aquest dissabte hi haurà desempat.


· Al Palau es trobaran el millor atac de la competició, el del Reial Madrid (89 per partit), amb la millor defensa, la del Barça (70,52 punts per partit).


· En aquest Clàssic es veuran les cares tres dels cinc millors jugadors de l’Eurolliga d’aquesta temporada. I és que aquesta setmana s’ha sabut que el blaugrana Ante Tomic i els madridistes Sergio Rodríguez i Rudy Fernández formen part del quintet ideal de la màxima competició continental.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut