FC Barcelona – Unicaja: Lideratge confirmat (83-79)

Els blaugranes, amb un Navarro excel·lent a l’inici de l’ultim quart, tomben un Unicaja combatiu fins al final Suárez, amb cinc triples, ha estat un maldecap per a la defensa catalana, que segueix invicte en aquest Top 16

El FC Barcelona ha sumat el quart triomf consecutiu en el Top 16 de l’Eurolliga després de superar per 83-79 l’Unicaja de Màlaga, que ha plantat cara fins al final. Els blaugranes, que sumen la 16a victòria consecutiva en aquesta fase de la competició i que són a un partit del seu millor registre -17 victòries- lideren amb mà de ferro el grup E del Top 16 amb un balanç de 4-0.

Màxima igualtat

Tot i el gran inici del Barça, molt encertat de cara a cistella (11-9), l’Unicaja ha demostrat per què és un dels setze millors equips d’Europa. Els homes de Joan Plaza, després d’un temps mort, han igualat el partit gràcies als punts de Nik Caner-Medley. L’aler pivot americà ha anotat deu punts i ha deixat l’electrònic després de deu minuts amb un 25-24 favorable als catalans.

En el segon quart, també de molts punts, hi ha hagut temps per a tot. Des dels punts de Nachbar per situar el 34-28, fins al parcial de 2-10 dels malaguenys, que s’han situat per davant en el marcador i han convertit el partit en una gran batalla punt a punt. Abrines, amb un triple a pocs segons d’acabar el període, ha situat el 44-43 amb el qual s’ha arribat al descans. El públic del Palau, però, crispat amb l’arbitratge, permissiu amb la duresa dels visitants.

Suárez, amb punteria

En la represa, el partit ha seguit sent molt alt en anotació. No és que les defenses no estiguessin a l’altura, sinó que ambdós equips se sentien bé en atac i completaven grans jugades ofensives. L’Unicaja, que s’ha encomanat als triples de Suárez i a les cistelles amb addicional de Granger, ha defensat prou bé Navarro, que ha hagut de cedir el protagonisme a les esmaixades de Dorsey i a les penetracions de Huertas. Després de superar dos moments crítics (56-63 i 61-68), els de Pascual han reaccionat i han tancat el quart amb un 66-68 més ajustat.

Apareix Navarro

I és que, com si es tractés d’un vi Gran Reserva, Navarro ha aparegut i de quina manera. Amb diverses pinzellades, diversos glops, n’ha tingut prou per capgirar el marcador. Del 66-68 s’ha passat al 79-70 (min 35) després de vuit punts seguits de Navarro i un triple de Nachbar. El parcial, de 13-2, ha ferit greument un Unicaja que no s’ha recuperat.

En els últims tres minuts els de Plaza, des de l’exterior, ho han intentat amb els triples de Calloway, Vidal i Suárez, però els catalans han sabut jugar bé amb la renda i, tot i alguns nervis finals, han sumat la quarta victòria al Top 16 i han consolidat el lideratge del grup E (83-79).