FC Barcelona – UCAM Múrcia: Victòria incontestable (96-63)

Els de Xavi Pascual s’han mostrat molt sòlids, han fet un partit molt complet i han aconseguit la desena victòria a la Lliga Endesa Quatre jugadors blaugrana han superat els dos dígits en anotació: Pullen, Tomic, Abrines i Lorbek

Victòria convincent del Barça contra l’UCAM Múrcia al Palau Blaugrana per 33 punts de diferència. Els homes de Xavi Pascual han fet un partit molt complet i han mostrat una gran regularitat al llarg de tot el matx. Amb aquest triomf, el Barça suma la desena victòria a la Lliga Endesa i es queda més a prop de ser matemàticament cap de sèrie a la Copa del Rei.

Els 46 punts del joc interior blaugrana i l’encert de Pullen i Abrines, en el joc exterior, han estat clau. Jugadors menys habituals, com Hezonja i Todorovic, han gaudit de minuts i han aprofitat la confiança que els ha donat Xavi Pascual.

Potència interior

El Barça ha començat el partit amb la consigna clara de fer-se fort a la pintura. Lorbek i Dorsey han estat els encarregats d’anotar els primers punts blaugrana i, gràcies a sis punts de l’eslovè i quatre més del nord-americà, els blaugranes han obert la primera escletxa al marcador (10-5, min 4). El seu relleu l’han agafat des de la banqueta Todorovic, Tomic i, més tard, Lampe, però la idea de l’equip ha estat la mateixa, moure ràpidament la pilota per trobar situacions avantatjoses properes a l’anella per als homes més alts de l’equip. Todorovic ha anotat cinc punts en la seva primera rotació i Tomic, set.

La superioritat dels homes grans del Barça ha obligat la defensa de l’UCAM Múrcia a tancar-se i això ha permès als exteriors blaugrana llançar des de posicions més alliberades. Pullen, Abrines i Hezonja han estat els que més ho han aprofitat. L’UCAM Múrcia ha intentat combatre la inferioritat física intercalant defenses zonals 2-3 i 3-2 per dificultar la circulació de la pilota blaugrana, però al descans, els 25 punts dels interiors del Barça i el talent de Pullen han donat 15 punts de renda als blaugranes (48-33).

No treuen el peu de l’accelerador

A la segona part el Barça s’ha seguit mostrant com un equip molt sòlid i només ha necessitat dos minuts per augmentar la diferència fins als 20 punts (53-33, min 22). El pivot de l’UCAM Múrcia, Augusto César Lima, ha intentat que la diferència en el marcador no fos més gran. El pivot brasiler ha anotat set punts al tercer quart, 19 en total, però Lorbek, Dorsey, Tomic i Todorovic han seguit fent un estrip a la pintura murciana. Després d’una cistella de Tomic sobre la botzina, el marcador al final del tercer quart era de 75-47.

A l’últim quart, amb el partit ja decidit, Xavi Pascual ha tornat a donar l’oportunitat als jugadors que havien gaudit de menys minuts en partits anteriors, com Pullen, Hezonja o Todorovic. El talent del base nord-americà, la genialitat de l’aler croat i l’entrega del montenegrí han fet gaudir els aficionats que s’han apropat aquest diumenge al matí al Palau Blaugrana.