FC Barcelona - Reial Madrid: Planten cara fins al final (79-83)

Els blancs guanyen la Supercopa Endesa per segona temporada consecutiva gràcies al bon partit de Mirotic i Rodríguez Els 21 punts de Tomic i el gran partit de Huertas (17 punts i 10 assistències) no són suficients per vèncer

No ha pogut ser. El FC Barcelona no ha pogut conquerir el primer títol oficial de la temporada després de caure per 79-83 contra el Reial Madrid, que globalment ha estat millor que els blaugranes en els quaranta minuts. Els 21 punts d’Ante Tomic i els 17 punts i 10 assistències de Huertas no han estat suficients per aturar els de Laso, més regulars en els moments importants.

El Madrid, més sencer

La solidesa de l’equip de Laso ha estat evident des del primer minut. L’encert exterior, amb cinc triples en el primer quart, ha fet mal al Barça, que no sabia com aturar els cops i els tirs lliurats del Madrid, que a més dominava el rebot ofensiu i penalitzava els catalans. I és que una cistella de Darden ha suposat un avantatge superior als deu punts (15-26) que semblava perillós. Aleshores, Huertas ha aparegut i ha tancat el primer acte amb 21-29.

Entren en escena

Després del domini blanc, una jugada ha canviat el signe del partit. Una picabaralla entre Sada i Carroll, que ha acabat amb la desqualificació del jugador americà, ha descentrat l’equip de Pablo Laso, que ha passat de manar a veure com el seu avantatge es reduïa. Del 26-33 s’ha passat al 42-41 liderat per Brad Oleson, el líder blaugrana en el segon quart. Tot i així, el jugador més decisiu del Madrid els últims mesos, Sergio Rodríguez, ha mantingut els seus i amb diverses accions de mèrit ha permès que els seus lideressin el matx al descans per dos punts, 44-46.

Manen els blancs

En el tercer quart el Madrid ha tornat a fer-se seu el partit. Ha millorat defensivament, ha tancat molt bé el rebot i ha dificultat els llançaments del Barça, que ha tingut uns percentatges molt baixos en el tercer quart. El 47-46 d’Abrines ha estat un miratge, ja que un parcial de 9-17 ha fet mal als catalans, que han marxat set punts per sota al final al minut trenta (56-63).

Reacció blaugrana

En els últims deu minuts, tot i que un primer moment el Madrid ha marxat per 11 punts (56-67), el FC Barcelona ha igualat el partit. A poc a poc, millorant en atac i en defensa, els de Pascual s’han situat a dos punts amb un triple de Kostas Papanikolaou (69-71 min 37). Tomic, aprofitant-se de les assistències, ha estat el millor blaugrana en el tram final, però el Madrid ha estat encertat des del tir lliure i s’ha emportat el partit i la Supercopa Endesa amb el 79-83 final.