FC Barcelona - R. Madrid: Recital culer en un Clàssic d’assaig (86-75)

FC Barcelona - R. Madrid: Recital culer en un Clàssic d’assaig (86-75)

El Barça es mostra molt superior al Madrid a la Lliga a sis dies de retrobar-se a la Final Four Abrines (20) i Papanikolaou (18), els blaugranes més anotadors en un Palau màgic

L’assaig general de la Final Four de l’Eurolliga a Milà, en un Palau ple, ha resultat triomfal per al Barça, que s’ha desfet del Madrid amb una superioritat descomunal. A l’antepenúltima jornada de la fase regular de la Lliga Endesa els homes de Xavi Pascual s’han acostat a la tercera plaça derrotant per primer cop els blancs aquesta temporada. Un gran començament, amb Tomic i Lorbek imposant-se a la pintura, i una represa memorable d’Abrines i Papanikolaou, han tret fora del partit els blancs (han arribat a estar 25 per sota).

I és que el Barça apareixia a la pista concentrat, agressiu i solidari en defensa, i ha deixat el Madrid els dos minuts inicials sense anotar (4-2). Els pivots han estat els primers protagonistes de la tarda, especialment un Ante Tomic motivat contra el seu exequip. Gràcies als seus punts i al treball en defensa els locals s’escaparien d’entrada (12-4). La pressió dels culers asfixiava els atacs madridistes.

Així, el tècnic Pablo Laso s’ha vist obligat a demanar un temps mort (14-4, min 7). Els seus homes, molt desencertats i sense trobar Rudy en cap moment, estaven sent atropellats per un Barça pletòric, amb tots els jugadors aportant. Només podien agafar aire des de la línia de personals. L’ambient s’escalfaria encara més després d’una picabaralla entre Nachbar i Mejri. Tot i la diferència de faltes a favor dels visitants, el resultat a la fi del primer període era concloent: (21-10).

El principi del segon seria un duel creatiu entre els bases Pullen i Sergio Rodríguez. Sis punts consecutius del canari i un triple de Carroll han equilibrat una mica la situació (33-25, min 15). Sota la batuta de Rodríguez, el Madrid havia crescut en confiança, fluïdesa i efectivitat. I això que, amb la baixa de Reyes, la seva rotació era inferior. Un triple d’un dosificat Navarro coincidint amb els crits atronadors d'"independència" al minut 17 tornaria a ampliar el marge (40-27), que quedaria en deu a la mitja part (42-32).

Entre Llull i Mirotic farien mans i mànigues per acostar més el seu equip a la represa, però toparien amb un oponent molt inspirat: Abrines (53-40, min 23). El seu tercer quart ha estat monumental. També Papanikolaou contagiava els companys i l’afició, entregada, amb el seu caràcter. L’equip havia tornat a escapar-se (61-43, min 26). No baixava la tensió. Després d’un tap monumental d’Abrines, Rudy ha perdut els papers i s’ha autoexpulsat (67-55, min 28).

En aquells instants el Madrid estava desconnectat i al Barça li sortia gairebé tot (70-45). D’aquesta manera, l’últim període seria un passeig culer. Els 'merengues' maquillarien el resultat gràcies a l’orgull de Rodríguez, però els culers volien arribar al Clàssic de la Final Four amb les millors sensacions possibles. La quarta personal de Tomic el portaria a la banqueta fins als instants finals. Sense ell a la pista, Mirotic s'ha revifat i també entraria en l’intercanvi de cops de les acaballes (84-67, min 37). El Barça, amb una mentalitat de campió, en sortiria vencedor. Divendres, a Milà, més.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut