FC Barcelona - Olympiacos: Un 10 per a Navarro (70-58)

El Barça bat el campió d’Europa i suma el desè triomf al Top 16 el dia del rècord de partits de la Bomba a l’Eurolliga Oleson (15) i Tomic (14) han estat els màxims anotadors blaugrana

La celebració ha estat completa en un Palau ple. La nit començava amb la commemoració del rècord de Juan Carlos Navarro, amb 253 partits d’Eurolliga, i ha acabat amb el triomf del Barça davant del vigent campió d’Europa, un necessitat Olympiacos. El desè en deu jornades de Top 16, que el deixa molt a prop de la primera plaça (amb el factor camp als quarts assegurat). En aquesta ocasió ha calgut seriositat, molta paciència, sobrietat i el punt de mira afinat en els instants determinants per neutralitzar un rival que volia imposar un ritme molt lent.

Ja d’entrada no ha estat senzill per al Barça. No trobava encert en els triples i havia d’insistir en Tomic per sumar (10-8, min 6). Sense dos referents com Spanoulis i Printezis, a l’Olympiacos també li costava anotar. De moment, cap dels dos equips podia manar, ni imposar el seu ritme, però el rebot el controlava força bé el Barça. L’aparició d’un Pullen en ratxa ha fet que els locals tanquessin el primer quart per davant (18-13).

Tot i això, un parcial de 0-6 a l’inici del segon capgirava el resultat (18-19, min 12). La defensa grega s’havia intensificat. Tres minuts i mig ha tardat a anotar el conjunt blaugrana en aquest període. Llavors, Navarro s’activaria i tornaria a donar embranzida al seu equip (25-19, min 16).

Fins a la mitja part, Marcelinho ha guiat els seus companys amb confiança i Tomic seguia imponent sota el cèrcol. A més, col·lectivament el Barça feia un treball defensiu excel·lent, com demostrava el marcador del descans: 33-27. Petway i, sobretot, Dunston eren els homes clau dels visitants.

La llei d’Oleson

L’Olympiacos feia els seus atacs llarguíssims i incomodava el Barça. El tercer quart ha començat 2-10 (35-37). A la represa, els del Pireu es mostraven més fins en el llançament i Lorbek era ara el blaugrana més inspirat. Cada atac era molt valuós. I, com en el període anterior, els culers s’han refet ràpidament (50-42, min 28). Dos triples d’Oleson hi han contribuït decisivament. Un altre d’estratosfèric sobre la botzina de Pullen feia que el Barça entrés als últims 10 minuts amb un bon coixí (55-44).

El base ha fascinat el Palau. Amb homes com ell, Dorsey i Navarro en pista cada jugada genera expectativa. Ara sí. L’Olympiacos començava a acusar notòriament les baixes. S’havia quedat sense oxigen. Mentrestant, Oleson continuava el seu recital (65-49, min 36). Ha trencat el matx. Així, la nit acabaria amb alegria i ambient festiu. No podia ser d’una altra manera en el dia de Navarro.