FC Barcelona - Nanterre: Castanyada per oblidar (67-71)

FC Barcelona - Nanterre: Castanyada per oblidar (67-71)

Els de Donnadieu aconsegueixen una fita històrica al Palau amb el primer triomf de la seva història a l’Eurolliga El joc anàrquic del Nanterre, més encertat en el tram final, derrota un Barça que suma dues derrotes en tres partits

Partit per oblidar en una nit que havia de ser màgica. La Castanyada se li ha ennuegat a un Barça que ha anat de més a menys d’una forma molt evident. Sens dubte, els de Pascual encara s’han de conjuntar, han de trobar els automatismes necessaris per ser un equip fort i solvent. A mesura que avancin els dies, les setmanes, els blaugranes seran un equip temible. Que no ho posi en dubte ningú.

Aquest dijous, contra el Nanterre, els de Pascual han caigut per 67-71 contra el modest equip francès, que ha aconseguit al Palau la primera victòria de la seva història a l’Eurolliga. El somni d’una ciutat petita, fet realitat. Els actuals campions de la Lliga del seu país han començat patint i s’han vist 13 per sota, 25-12, però en el segon quart han reaccionat i han aconseguit imposar el seu ritme per avisar que estaven allà, que no havien marxat (39-37 al descans).

Tornen els deu...

Amb un ritme més alt i menys pausat, el Barça ha trencat per un moment l’esquema de Donnadieu. No d’una forma aclaparadora, però sí demostrant per què pot arribar a ser un dels millors d’Europa. De Tomic a Papanikolaou; del grec, al croat. Tots dos s’han entès a la perfecció al pal baix i després de penetració i amb l’ajut d’Abrines han situat 11 punts d’avantatge (55-44 i 57-46).

...però s’esfumen

En l’últim període, després d’haver acabat l’anterior amb 60-51, els catalans han estat més de quatre minuts sense anotar i el Nanterre ho ha aprofitat per posar-se a dos punts (63-61) i per, posteriorment, situar-se per davant en l’electrònic amb una cistella de Meacham, el director de l’orquestra de Donnadieu (63-65). De nou amb l’empat a 65, el Nanterre s’ha vist massa a prop del triomf i s’ha precipitat en els tirs. Però el Barça, també. I això ha donat emoció al final.

A cara o creu

L’últim minut i mig ha estat un cúmul de nervis i d’errors. Els francesos s’han tornat a avançar amb dos tirs lliures i Sada no ha empatat fins que restaven 28 segons (67-67). Foster, amb una penetració a falta de set segons, ha deixat l’electrònic amb 67-69 i Navarro ha fallat el triple que havia de donar el triomf. Thomas, amb dos tirs lliures, ha sentenciat amb el 67-71 final.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut