FC Barcelona - Laboral Kutxa: Un clàssic de la Lliga

FC Barcelona - Laboral Kutxa: Un clàssic de la Lliga

Catalans i bascos s’enfrontaran per cinquena vegada aquesta temporada. El balanç per ara és de 2-2 El Barça buscarà assegurar la tercera plaça contra un rival que lluita per aconseguir el bitllet dels playoff

El FC Barcelona s’enfronta al Laboral Kutxa (19.00 hores, Teledeporte) al Palau Blaugrana en el partit corresponent a la 30a jornada de Lliga. L’equip de Xavi Pascual ocupa la tercera posició, i, amb el segon lloc ja inabastable, buscarà assegurar aquesta tercera plaça i arribar al tram final de competició amb les millors sensacions possibles. Al davant tindrà el Laboral Kutxa, un equip que ha fet una temporada irregular però que esgota les seves opcions per arribar als llocs de playoff.

Cinquè enfrontament

Barça i Laboral Kutxa s’han enfrontat ja quatre cops aquesta temporada amb un balanç de dues victòries per a cada equip. El primer enfrontament es va produir a les semifinals de la Supercopa Endesa, en què els blaugranes van guanyar còmodament per 98-73. El segon va ser el partit de Lliga de la primera volta, disputat a Vitòria, en què l’equip de Sergio Scariolo es va imposar per 76-72. El tercer i el quart es van produir al TOP16 de l’Eurolliga. Al Buesa Arena el Barça es va imposar per 68-80, i al Palau els bascos es van imposar per 86-97 en un partit en què els blaugranes ja estaven matemàticament classificats per als vuitens de final.

Xavi Pascual disposarà de tots els seus jugadors, però tindrà el dubte fins a última hora de Juan Carlos Navarro. L’escorta de Sant Feliu es va lesionar en el segon partit contra el Galatasaray i s’ha perdut el tercer enfrontament contra l’equip turc i els partits de Lliga contra el Fuenlabrada i l’Herbalife Gran Canària. Pascual decidirà instants abans de l’inici del partit els dos jugadors descartats.

Vells coneguts

Fins a quatre jugadors de l’actual plantilla del Barça han vestit abans la samarreta del conjunt basc. El que més temps va jugar a Vitòria va ser Brad Oleson, que hi va jugar tres temporades i mitja. Marcelinho Huertas va coincidir amb el jugador d’Alaska al País Basc, però després de dues temporades va volar cap a Barcelona. Els altres dos jugadors són Macej Lampe, que també hi va jugar dues temporades, i Joey Dorsey, que només hi va arribar a dispùtar set partits.

Els perills més grans del Laboral Kutxa vindran de la seva parella interior, formada per Nocioni-Pleiss. L’argentí és el líder de l’equip, i és un jugador capaç d’aixecar un partit ell sol, com ho va demostrar en el partit d’Eurolliga disputat al Palau Blaugrana, on va anotar 37 punts. El pivot alemany és una promesa del basquet europeu i aquesta temporada té una mitjana de 13 punts i 6 rebots per partit.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut