FC Barcelona – Laboral Kutxa: Derrotats en un tercer quart increïble (86-97)

Els bascos, amb un parcial de 10-31 al tercer quart, dinamiten un partit que semblava controlat al descans Nocioni, que ha fet 32 dels seus 37 punts a la segona part, ha estat un malson per a un Barça que s’ha distret massa amb la tasca arbitral

El Barça ha caigut aquest dijous al Palau Blaugrana contra el Caja Laboral en un partit que ha tingut dues parts ben diferenciades. A la primera, els de Pascual han estat genials, sense fissures, i han marxat al descans 15 punts per sobre (50-35). Però a la represa el Barça ha desaparegut i Nocioni, amb 32 punts a la segona part i 37 en total, ha deixat fora de combat els blaugranes, que han sumat la segona derrota al Top 16 (86-97). Dimarts vinent, primer partit de quarts de final al Palau.

Vint minuts genials...

Als primers vint minuts el Barça ha ofert espectacle i ha anotat a parts iguals. El primer recital ha estat el de Juan Carlos Navarro. Si en l’últim partit a la Lliga Endesa el de Sant Feliu va errar els nou llançaments de tres que va intentar, aquest dijous ha vist la cistella com una piscina i ha fet un 4/4 des de l’exterior i un 7/7 en tirs lliures per marxar al descans amb 19 punts.

Del 28-22 del primer quart s’ha passat al 50-35 del descans gràcies a l’encert, també des de l’exterior, de Bostjan Nachbar, que també ha fet quatre triples. Tots dos, immensos, han liderat un Barça que semblava no tenir cap fissura.

...que s’esfumen en deu minuts

I és que a la represa tot ha canviat. La mentalitat del Laboral Kutxa ha estat una altra, el Barça ha marxat del partit per uns instants i les decisions arbitrals han encès un Palau Blaugrana que fins aleshores estava molt tranquil. Del 50-35 s’ha passat al 60-66 del minut 30. Un parcial de 10-31 en deu minuts que ha tret de polleguera un Barça que fins aleshores ho estava fent d’allò més bé.

Nocioni, amb 19 punts al quart, ha estat el jugador més incisiu dels d’Scariolo, que han portat la defensa al límit, han atacat amb més rapidesa i no han tornat a un partit del qual semblaven fora. Els de Pascual no han sabut interpretar en aquell instant el que reclamava el partit.

Nervis a flor de pell i derrota

El Laboral Kutxa, que s’ha vist dins del partit i amb possibilitats, s’ha aprofitat de l’estat de nervis del Barça, que s’ha distret massa amb l’actuació arbitral i ha descuidat per moments la defensa (62-75 min 33). L’equip arbitral, però, no ha col·laborat a calmar els ànims i ha xiulat una tècnica a Nachbar quan minuts abans n'havia assenyalat una altra a Papanikolaou.

El parcial, d’escàndol, i més quan el Barça guanyava de vint al segon quart (del 48-28 al 64-81), ha ferit molt els catalans, que no s’han recuperat del cop anímic i tampoc del gran partit de Nocioni, que s’ha enfilat fins als 32 punts a la segona part amb cistelles de tots els colors.

El 86-97 final, que suposa la segona derrota del Barça al Top 16, no és important, però és un toc d’atenció per als de Pascual, que han de ser infranquejables al Palau Blaugrana al play-off que comença la setmana que ve.

"Hem marxat del partit"

A la roda de premsa posterior al partit, Xavi Pascual ha comentat que l'equip s'ha desdibuixat i que, tot i la derrota, el partit va bé a l'equip per saber què no pot tornar a passar: "Hem estat clars dominadors del joc al primer temps, brillants. Però la segona part ha estat un partit semblant al de Panathinaikos de fa tres temporades, en què teníem avantatge i després marxem del partit. Ens hem desdibuixat en el joc", ha comentat Pascual.