FC Barcelona - Fuenlabrada: Dinàmica guanyadora (81-63)

FC Barcelona - Fuenlabrada: Dinàmica guanyadora (81-63)

El Barça es desfà del Fuenlabrada amb una nova actuació solvent al Palau Blaugrana Joey Dorsey (11 punts i 10 rebots) ha sobresortit en un triomf coral dels homes de Xavi Pascual

Acabat de classificar-se per la via ràpida per a la Final a Quatre de l’Eurolliga, el Barça ha continuat en bona ratxa a la Lliga Endesa amb un triomf sobre el Fuenlabrada. El bon bàsquet i un gegant Dorsey –que acabaria tocat– han alegrat un migdia trist al Palau per la mort recent de Tito Vilanova. Els locals trencarien el matx just abans de la mitja part.

Això sí, el Fuenlabrada ha sorprès amb un alt encert en l’intercanvi de cops inicial (5-10, min 3). Sense Navarro i Tomic (que descansaven), Abrines i Dorsey, ben assistit per Marcelinho, han assumit el protagonisme anotador del Barça d’entrada. Un parcial d’11-0 amb accions espectaculars incloses obligaria el tècnic visitant, Luis Casimiro, a demanar un temps mort (min 6). L’equip jugava amb velocitat i marcava la diferència a partir del seu potencial interior, perquè els dos equips es mostraven encertats en el tir exterior (23-18, min 8).

Al primer quart el partit tenia un ritme viu, amb alternatives. Era vistós. Entre Panko i, sobretot, Feldeine mantenien el Fuenlabrada a la mateixa velocitat que el Barça (25-25, min 11). Al principi del segon, però, l’efectivitat i la fluïdesa en el joc han disminuït per part dels dos bàndols. L’aparició de Pullen i Hezonja, així com la tornada a pista de Dorsey, reactivaria el Barça (35-27, min 15). La rotació de la banqueta blaugrana no podia ser resposta pel rival, que tot i així plantava cara.

Un parcial de 9-0 l’ha noquejat. Amb Dorsey imparable (22 de valoració a la mitja part) i una defensa impenetrable, al descans la feina estava encarrilada (46-35). Marcelinho i Lorbek agafarien el timó culer en una represa en què el Fuenlabrada ha intentat tornar a entrar en el partit (51-42, min 23). Un cop a les costelles ha tret del partit momentàniament Dorsey, quan el Barça ja havia recobrat una còmoda renda (58-43, min 25). Els homes de Pascual conservaven un bon percentatge de tir.

La tranquil·litat que li aportava el resultat (66-48, min 30) i la confiança que ha anat adquirint permetien al Barça completar accions espectaculars. S’agradava i feia gaudir el Palau. Feldeine, de qui feia estona que no es tenia notícies, intervindria de nou en el quart període i no deixaria que es relaxés el conjunt blaugrana (72-59, min 35). Pullen prendria la direcció i Dorsey tornaria a pista per sentenciar. El pivot, això sí, ha rebut un tap descomunal de González, que s’apuntava així al ‘show time’.

Dos triples seguits d’Oleson contra el seu exequip situarien el màxim avantatge del partit (81-60, min 38). I és que el conjunt culer segueix amb tota la maquinària ben greixada i seriós fins al final, com ha pogut comprovar la seva afició.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut