El retrobament de Lampe i Nachbar nou anys després de coincidir a l’NBA

El retrobament de Lampe i Nachbar nou anys després de coincidir a l’NBA

Els dos nous fitxatges del Barça de bàsquet van compartir equip als Hornets de Nova Orleans les temporades 2004/05 i 2005/06 Lampe, Nachbar, Dorsey i Papanikolaou es trobaran antics companys al Palau Blaugrana

Han hagut de passar nou anys perquè Lampe i Nachbar es retrobin en un mateix equip. Els nous fitxatges del FC Barcelona de bàsquet van coincidir dues temporades a l’NBA, l’any 2005 i el 2006, als New Orleans Hornets, amb l’exjugador dels Lakers Byron Scott a la banqueta. Enguany jugaran de nou junts quasi una dècada més tard, sota les ordres de Xavi Pascual.

Nova Orleans, ciutat d’unió

Maduresa accelerada. Maciej Lampe va arribar a l’NBA amb tan sols 18 anys. L’aler-pivot polonès, exjugador del filial del Reial Madrid, va abandonar el vell continent amb la il·lusió de fer realitat el somni americà. Va ser escollit a la posició número 30 del ‘draft’ del 2003 pels New York Knicks, però ràpidament va ser traspassat als Phoenix Suns. Sense tenir un paper destacat a l’equip d’Arizona, el gener de 2005 Lampe va incorporar-se a les files dels New Orleans Hornets.

Allà va coincidir amb Bostjan Nachbar. L’aler-pivot eslovè, que llavors tenia 24 anys, va arribar a Nova Orleans el 2004 procedent dels Houston Rockets, equip amb el qual va debutar a l’NBA (2002-2004). Malgrat els tres anys d’experiència a la lliga americana, Nachbar no va tenir gaire protagonisme sobre la pista. La sort va començar a canviar-li amb els New Orleans Hornets.

Dades i estadístiques als New Orleans Hornets

La primera temporada de ‘Boki’ Nachbar a Nova Orleans el jugador eslovè va jugar 55 partits, en quatre dels quals ho va fer com a titular. Amb més de 20 minuts per partit, l’aler-pivot va fer 8,1 punts i 2,8 rebots. La següent temporada no va gaudir de gaire protagonisme i a principis del 2006 va ser traspassat als New Jersey Nets –on va jugar els millors anys de la seva trajectòria a Amèrica.

Pel que fa a Lampe, l’interior, que compta com a jugador format localment, va jugar 12,4 minuts per partit en la seva primera temporada als New Orleans Hornets. Va disputar 21 partits amb una mitjana de 3,4 punts i 2,7 rebots. La temporada 2005/06 Lampe només va jugar dos partits i el febrer del 2006 va ser traspassat als Houston Rockets. L’aler-pivot polonès va disputar 23 partits en dos anys amb l’equip de Nova Orleans.

Altres retrobaments

L’adaptació dels nous fitxatges del Barça de bàsquet pot ser més fàcil gràcies al fet que molts jugadors han compartit vestidor en altres equips. Lampe ha fitxat aquest estiu pel club blaugrana procedent del Laboral Kutxa. Curiosament, allà va coincidir el 2011 amb un altre dels nous fitxatges del Barça, Joey Dorsey. També amb Oleson, amb qui va compartir vestidor durant dues temporades a Vitòria.

D’altra banda, Dorsey va jugar el 2012 al mateix equip que Kostas Papanikolaou. Ambdós jugadors blaugrana van formar part de la plantilla de l’Olympiacos grec que va aconseguir l’Eurolliga aquell any.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut