A punt pel primer assalt contra el Reial Madrid

A punt pel primer assalt contra el Reial Madrid

Els 14 blaugrana estan en perfectes condicions físiques L’equip tindrà el primer contacte amb el Palacio de los Deportes avui a les 12.00 hores Navarro liderarà avui els jugadors amb més clàssics disputats (52)

La final de la Lliga Endesa ja ho té tot a punt. Real Madrid i FC Barcelona ultimen els darrers detalls per enfrontar-se en el que suposarà el sisè duel de la temporada entre ambdós conjunts. De moment, però, el balanç és clarament favorable als blancs que han guanyat quatre dels cinc partits disputats. El repte dels de Pascual és gran però no impossible. Saben, perquè ja ho han fet un cop, com se’ls pot guanyar i també saben que tret del gran cop que va suposar la semifinal de Milà, les forces sempre han estat força igualades.

El partit començarà a les 21.30 hores i serà ofert per Teledeporte i Esport3 en directe. De moment els duels entre ambdós equips als Play-Off no poden estar més igualats (30-30) i el duel entre els seus dos tècnics tampoc (15-15). Pascual, però, encara té un balanç favorable de 13-10 en els seus duels directes amb el Real Madrid des que va arribar a la banqueta barcelonista. És, a més, la 12a final entre aquests dos equips a la història de la Lliga.

Com arriba el FC Barcelona

Els blaugrana estan físicament bé, fet prou important a aquestes alçades d’una temporada llarguíssima amb més de 75 partits jugats. Xavi Pascual, per tant, haurà de deixar fora de la convocatòria final a dos jugadors. Això no serà, però, fins una hora abans del matx aproximadament.

Mentalment, també estan forts, ja que han sortit molt reforçats de l’eliminatòria de semifinals davant Valencia Basket, que es va acabar decidint en el cinquè partit i en el darrer sospir per una cistella increïble de Marcelo Huertas. L’equip, que és sabedor que va patir més del compte davant els homes de Perasovic –més quan portava un 0-2 a favor-, és conscient que queda el darrer esforç final i volen guanyar aquest títol. Per l’afició, que s’ho mereix, i sobretot, per ells mateixos.

Juan Carlos Navarro serà novament protagonista d’un clàssic. Avui ho serà perquè el capità blaugrana se situarà líder en clàssics jugats per damunt d’Epi i Jiménez (51). En el darrer partit contra el Valencia Basket ja va superar l’exmadridista Biriukov (50) i ara va a pels exblaugranes. No hi ha registre que se li resisteixi al capità del FC Barcelona que aquesta temporada ja ha superat el registre dels 1000 triples o, per posar un altre exemple, també s’ha situat líder en aquest apartat a la història dels Play-Off superant Herreros, o en nombre de partits també al Play-Off superant Rafa Jofresa.

El rival

El rival s’ha cansat de rebre els elogis de tothom aquesta temporada. El seu joc ha estat vistós, bonic i de molta anotació. Tot això, però, va ser en el primer tram i mig de la temporada. Després, com era lògic, les lesions, la despesa física i els rivals, que també compten, els han fet baixar a la realitat, que de tota manera, els continua situant com a favorits en aquesta final –sobretot perquè tenen el factor pista a favor-.

Del Real Madrid cal tenir-ho en compte tot. Son un equip perillós, amb jugadors de gran talent i d’altres que fan una feina més fosca però que es complementen molt bé. El Madrid, per tant, no és només Rudy, Sergio Rodríguez o Sergi Llull. Els Reyes, Slaughter, Carroll o Draper són l’equilibri d’aquest talent. Segurament sense tots ells no hagués estat possible la temporada que han fet i en la que ja han guanyat la Supercopa ACB i la Copa del Rei.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut