El Panathinaikos, un vell conegut. Sabies que...

El Panathinaikos, un vell conegut. Sabies que...

Els homes de Xavi Pascual visitaran el Panathinaikos divendres (20.30, Esport3) en la cinquena jornada del Top 16 de l’Eurolliga En les últimes 12 temporades els blaugranes s’han enfrontat en 20 ocasions a l’equip grec a l’Eurolliga

El Barça de bàsquet visitarà la sempre complicada i sorollosa pista del Panathinaikos en la cinquena jornada del Top 16. Els blaugranes arriben líders en solitari després de guanyar els quatre primers partits, l’últim contra l’Unicaja al Palau (83-79). El grecs són segons de grup amb balanç de 3-1. En aquesta ocasió l’equip viatja a Atenes per jugar contra un rival amb qui ha viscut molts partits i de molta intensitat.

Tot seguit repassem les dades curioses d’aquest enfrontament:

· El Barça s’ha enfrontat en 20 ocasions a l’equip grec en Eurolliga des de la temporada 2001/02, comptant partits de Lliga regular, Top 16, Play-off i Final Four.


 · D’aquests 20 partits els blaugranes n’han guanyat 11 i n’han perdut 9. Sis d’aquestes victòries s’han produït al Palau i quatre com a visitant. L’onzena correspon a l’enfrontament pel tercer i quart lloc de la Final Four de la temporada 2011/12, en què el Barça va jugar com a visitant (69-74).


· L’últim enfrontament del Top 16 entre els dos equips va ser el 25 de febrer del 2010, precisament a Atenes, i va acabar amb victòria blaugrana (67-70).


 · En les últimes 12 temporades el Barça ha visitat Atenes un total de 9 vegades amb un balanç de quatre victòries i cinc derrotes.


 · Des del nou format d’Eurolliga (temporada 2000/01) tots dos equips s’han enfrontat en dues rondes de play-off previ a la Final Four. La primera, la temporada 2010/11, en què Panathinakos va emportar-se l’eliminatòria amb un global de 3-1. Els grecs van acabar guanyant aquella edició superant a la final el Maccabi (70-78).


 · La temporada passada, però, van ser els blaugranes els qui van accedir a la Final Four de Londres superant els grecs en una emocionant eliminatòria que es va decidir al cinquè partit al Palau per 64-53.


 · Dos jugadors de l’actual plantilla del Panathinakos tenen passat blaugrana: Roko Ukic va militar a la disciplina blaugrana 2006/07 i Loukas Mavrokefalidis va disputar part de la 2012/13 arribant com a reforç a mitja temporada.


 · Xavi Pascual té un balanç de nou victòries i cinc derrotes en els 14 partits en què s’ha enfrontat amb el conjunt grec com a primer entrenador del primer equip.


 · L’any passat hi va haver relleu a la banqueta del Panathinaikos: després de 13 temporades Zeljko Obradovic va deixar la banqueta per donar el relleu a Argiris Pedoulakis.


 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut