El Nanterre, el punt d’inflexió blaugrana

El Nanterre, el punt d’inflexió blaugrana

Des que els blaugranes van perdre contra els francesos el dia de la Castanyada que han encadenat 4 victòries seguides a Europa El Nanterre, considerat per molts la ventafocs del grup, ja ha guanyat tres partits i a dia d’avui tindria un lloc en el Top 16

Va ser un cop dolorós per a l’equip caure al Palau Blaugrana contra el Nanterre el 31 d’octubre. Un fet poc esperat, però en l’esport, les forces s’igualen i tot es decideix a la pista. El somni de guanyar el seu primer partit de la història a l'Eurolliga, i a Barcelona, va ser una fita única per al Nanterre de Pascal Donnadieu, que la temporada anterior havia emulat el Manresa del 1998 quan va guanyar la Lliga tot i haver-se classificat en la 8a posició a la Lliga Regular.

Aquella derrota va marcar un punt i a part en la trajectòria del Barça a Europa. Els dubtes generats es van esvair un cop van passar les jornades i un cop els de Pascual superaven rivals. El CSKA de Moscou, el Budivelnik de Kíev, el Partizan de Belgrad i el Fenerbahçe d’Istanbul van tornar a tastar la derrota contra els catalans, que han anotat més de 84 punts per partit en aquests triomfs. El balanç del Barça és ara de 5 triomfs i 2 derrotes.

El Nanterre, en alça

“El menys sorprès del rendiment del Nanterre sóc jo, que sóc el que més els ha vist jugar. Si alguna cosa em sorprèn és el nostre últim quart”, va comentar Xavi Pascual després de la derrota. I és que el tècnic de Gavà ja va avisar del perill dels francesos, que actualment tenen un balanç de 3 triomfs i 4 derrotes que el situen en el quart lloc de la classificació amb una renda de dos triomfs sobre el Partizan i el Budivelnik. El Top 16, el pas a la següent fase, el tenen a tocar.

La incorporació de l’escorta David Lighty, que tot i jugar la temporada 2012/13 amb el conjunt francès no va començar la temporada amb l’equip, ha donat encara més fortalesa als francesos, que juguen els seus partits al Halle Carpentier de París, de 5.000 espectadors, perquè la seva pista, el Palail des Sports Thore, només té una capacitat de 3.000.

El Barça, doncs, té l’oportunitat aquest divendres (20:15 hores, Esport3) de seguir sumant i de seguir aspirant al primer lloc del grup que encara té el Fenerbahçe d’Obradovic.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut