El camí del Barça de bàsquet fins a arribar a la Final Four de Milà

El camí del Barça de bàsquet fins a arribar a la Final Four de Milà

El balanç del conjunt blaugrana fins a arribar a la Final Four és de 22 victòries i cinc derrotes Al Top 16, l’equip va guanyar 12 partits de manera consecutiva guanyant a pistes molt complicades com les del Fenerbahçe, l’Olympiacos i el Panathinaikos

Després de superar els quarts de final per la via ràpida contra el Galatasaray, el Barça de bàsquet ja té la vista posada a la Final Four de Milà, que es disputarà del 16 al 18 de maig. Abans d’arribar a aquesta important cita, però, els homes de Xavi Pascual han hagut de suar de valent per poder ser-hi. Tot seguit repassem la trajectòria dels blaugranes en la present edició de l’Eurolliga.

La primera fase, la més disputada

Dels cinc partits que el FC Barcelona ha perdut en la present Eurolliga, tres es van produir a la primera fase. Enquadrats en un grup molt dur, els blaugranes van quedar tercers (7-3 de balanç) per darrere del Fenerbahçe i el CSKA. Precisament contra els turcs i els russos van arribar dues derrotes a domicili. La tercera va ser al Palau contra el Nanterre (67-71) i suposava un balanç d’una victòria i dues derrotes que finalment es va revertir.

Cop d’efecte en el Top 16

Aquesta fase va ser la d’autoafirmació dels blaugranes a la competició europea, ja que van guanyar dotze partits de manera consecutiva que van assegurar la primera plaça i, conseqüentment, el factor pista als quarts. En aquest Top 16 el conjunt blaugrana va guanyar a les complicades pistes del Fenerbahçe (73-76), l’Olympiacos (72-81) i el Panathinaikos (56-63). Amb els quarts a la butxaca, van arribar dues derrotes intranscendents en les dues últimes jornades contra el Milà i el Laboral Kutxa.

Els quarts, a la primera

Ja als quarts de final, l’equip va superar el Galatasaray turc a la primera, amb tres victòries consecutives que resolien l’eliminatòria sense necessitat de tornar a Barcelona. El primer partit al Palau va tenir dues cares. Una, amb Carlos Arroyo al capdavant dels visitants posant les coses molt difícils. L’altra, sense el base porto-riqueny, que es va lesionar en una acció del partit, va fer que el partit s’acabés decantant del costat blaugrana (88-61). El segon partit, també al Palau i sense Arroyo, el Barça es va imposar per un clar 84-63. El tercer, disputat a Turquia sense Navarro per part blaugrana, es va resoldre als instants finals amb un gran Marcelinho Huertas (75-78).

Un llarg camí regular que ha portat l’equip de Xavier Pascual a disputar la cinquena final en sis anys i amb un únic objectiu en ment: sumar la 3a Eurolliga de la història de la secció.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut