El Budivelnik, la darrera pedra al camí de la fase regular

El Budivelnik, la darrera pedra al camí de la fase regular

Els blaugranes encara poden acabar primers, segons o tercers del seu grup Per això cal guanyar i esperar a veure què fan el Fenerbahçe i el CSKA Xavi Pascual torna a disposar dels 14 jugadors. Per tant, dos descansaran

Nit d’emocions al Palau. No pel partit en si, malgrat que sempre és atractiu un enfrontament d’Eurolliga, sinó pel que pot passar després. Per com quedaran definits els dos grups de vuit equips de cara al Top 16. Ara mateix, els blaugranes són tercers del grup A.

En el cas d’acabar així, quedarien enquadrats en el grup E, amb l’Olympiacos, l'actual campió. En el cas d’acabar primers, també estarien en el grup E, al costat del conjunt grec. Només acabant segons anirien al grup F, en el qual ja hi ha equips definits com el Reial Madrid, el Maccabi o el Galatasaray turc. El calendari del Top 16 es coneixerà dissabte al matí. El que queda clar és que al final del matx caldrà fer un exercici de càlcul mental ràpid per saber a quin grup se situa el FC Barcelona.

Com arriba el FC Barcelona

Amb la plantilla al complet, una setmana més Xavi Pascual haurà de decidir a darrera hora quins són els dos jugadors que descansen. L’equip, després de la gran victòria davant el CB Valladolid, arriba al matx després d’una bona setmana d’entrenaments, en la mateixa línia que les anteriors, malgrat que els resultats no havien acompanyat tant.

Els blaugranes ja saben què significa jugar i guanyar el Budivelnik. Ja ho van fer a mitjans de novembre, quan van guanyar a la capital d’Ucraïna (74-84) en un notable partit dels jugadors interiors, especialment Tomic –autor de 18 punts-, i en la direcció del joc, amb un Huertas que va repartir fins a nou assistències. Aquesta nit, amb els ucraïnesos sense res en joc, el matx pot ser completament diferent, i és per això que no cal caure en cap tipus de relaxament.

El rival

El Budivelnyk Kíev és un conjunt que debutava aquesta temporada a la màxima competició continental. L’equip que entrena el letó Alnars Bagatskis pretén cloure la seva primera participació en l’Eurolliga amb el primer triomf a domicili. La seva principal novetat respecte al partit d’anada és que l’exjugador del Manresa Micah Downs ha estat tallat i en el seu lloc ha arribat el també nord-americà Daequan Cook.

El seu jugador referència és Darjus Lavrinovic, un pivot atípic, ja que, malgrat la seva envergadura (212 centímetres), es mou millor lluny del cèrcol gràcies al seu bon tir exterior. Lavrinovic té una mitjana de 15 punts per partit, gairebé sis rebots (5,9) i una valoració mitjana de 20. El conjunt ucraïnès, a més, ve de guanyar el seu darrer partit a la Lliga domèstica per 82-65 davant l’Azovmash.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut