Barça - Fenerbahce Ülker: Resposta formidable (94-81)

Barça - Fenerbahce Ülker: Resposta formidable (94-81)

Un gran Barça s’ha desfet amb contundència del líder del grup de l'Eurolliga després d’un inici de partit prodigiós Exhibició col·lectiva, amb especial aportació de Papanikolaou i Nachbar (18 i 23 punts)

El temible Fenerbahce Ülker ha pagat els plats trencats del dissabte passat a la pista de Río Natura Monbus. El d’avui no ha tingut res a veure amb aquell partit. L’aspecte del Barça, especialment al principi, ha estat completament oposat. Tens i fi, s’ha escapat de 20 punts ja al primer quart.

En un matx molt lluitat i amb diverses fases, McCalebb acostaria els otomans amb un recital vorejant el descans. Però l’equip completaria un matx impecable que li valdria fins i tot el bàsquet average amb el Fenerbahce, líder de grup. Ha estat un triomf coral.

+20 al primer quart

Molt intens ha sortit el Barça. D’entrada, Marcelinho imprimia un joc ràpid, Papanikolau i Navarro estaven inspirats en el llançament i Nachbar i Tomic es feien seva la zona. El marcador (15-7, min 5) reflectia clarament el millor inici dels blaugrana. Els hi entrava tot, mentre que el seu rival –amb un cinc a pista alt- semblava perdut. Obradovic no ha dubtat en demanar un temps mort quan l’escletxa començava a ser important (19-7).

De totes maneres, en els instants següents la dinàmica no canviaria massa. El Barça es mostrava agressiu en defensa i atacava amb ràpides transicions, amb un Papanikolaou que seguia marcant les diferències en rebots i anotació (26-12, min 8). Excepte Bogdanovic (força encertat), el Fenerbahce estava anul·lat davant d’un rival que li funcionava també la rotació. Dues cistelles en els últims segons del primer quart de Lampe i Papanikolaou han deixat la diferència en 20 punts (35-15). L’equip estava passant per sobre d’un dels equips més en forma d’Europa.

McCalebb desperta el Fenerbahce

Amb un enorme equilibri entre joc interior i exterior, el Barça s’agradava i agradava al Palau. Ha arribat a manar de 23 punts. Ara Sada dirigia la situació. La circulació era excel·lent i, tot i que les revolucions lògicament havien de baixar, es mantenia el marge (42-22, min 15). El Fenerbahce reaccionaria a base de triples. Jugaven molt oberts els turcs i començaven a despertar gràcies a McCalebb. Aprofitant el cansament dels culers, el base visitant ha liderat un parcial de 0-10 que ha deixat el partit sorprenentment obert al descans (52-40).

S’iguala el partit

El Barça havia perdut fluïdesa. És clar que l’increment de l’agressivitat i de l’encert del Fenerbahce hi tenia molt a veure. A la represa, els homes de Pascual agafaven aire des dels tirs lliures. Però la seva concentració defensiva i la velocitat en el joc havien disminuït. Era un altre partit, completament viu (59-55, min 25). I això que els turcs no tenien encert des de la línia de personals. Navarro, Papanikolaou i, sobretot, Nachbar assumien les regnes de l’equip ofensivament.

Un polèmic camp enrere de Nachbar i una tècnica a Navarro han escalfat encara més els ànims al Palau. L’arbitratge estava sent molt discutit. I feia bé en no descentrar-se el Barça, que sense fer soroll ha recuperat l’avantatge de 10 punts (70-60, min 28). Seria clau. Un 2+1 de Lampe, a més, li ha permès entrar al quart definitiu amb certa tranquil·litat.

Ofici, seriositat i average

Gràcies al pivot polonès i al treball fosc de Tomic, el Barça seguiria ampliant distàncies (82-67, min 33). Malgrat la seva extensa plantilla, al Fenerbahce el penalitzava l’escassa aportació de la banqueta (només han anotat 6 jugadors). Els catalans ja no li han permès tornar-se a aproximar-se perillosament. El marge es conservava en 10 punts, amb un joc intel·ligent, amb menys continuïtat (85-73, min 36).

Una esmaixada estratosfèrica d’un immens Papanikolaoau sentenciaria. Més triples dels turcs han fet que s’arribés a la conclusió amb l’únic dubte sobre qui obtindria el l’average. Al final, però, el Barça s’ho ha endut tot per davant.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut