Ante Tomic i Bostjan Nachbar ja coneixen els seus rivals als quarts de final

Els blaugranes Ante Tomic i Bostjan Nachbar, classificats per als quarts de final de la competició La Grècia de Papanikolaou -lesionat-, torna a casa després de caure en el partit decisiu contra Croàcia

A partir d'aquest dimecres l'Europeu d'Eslovènia 2013 entra en la seva fase final i dos dels tres jugadors del Barça de bàsquet que han pres part en la segona fase seguirant endavant. Ante Tomic, amb Croàcia, i Bostjan Nachbar, amb Eslovènia, disputaran els quarts de final de la competició. En canvi, la selecció grega de Kostas Papanikolaou, que no ha pogut disputar l'últim partit per lesió, ha de tornar a casa després de caure eliminada.

Tomic, imperial

I és que la selecció de Croàcia va superar, després de dues pròrrogues, Grècia per 92-88 i es va assegurar la primera plaça del grup F. Els de Repesa, que des que van caure en el primer partit del campionat no coneixen la derrota i porten set victòries seguides, són l'equip més en forma de la competició. Tomic, que ha anat de menys a més, va sumar 15 punts i va capturar 12 rebots en el 26 minuts que va ser a pista. El pivot blaugrana porta, en els 8 partits disputats fins ara, una mitjana de 9,4 punts i 8,4 rebots en 23 minuts de mitjana.

Nachbar, anotador

El nou aler-pivot del Barça va sumar 15 punts -13 d'aquests en una gran primera part- i va capturar 5 rebots en la derrota per 92-76 d'Eslovènia contra Finlàndia. Els amfitrions, que abans de disputar el seu partit ja sabien que es classificarien en la segona posició, van jugar més relaxats i van reservar la seva estrella, Goran Dragic, que tan sols va jugar cinc minuts.

Pel que fa al campionat, Nachbar, de 33 anys, porta 9,3 punts i captura 4,8 rebots per partit. L'únic 'però' per al blaugrana fins al moment és el percentatge en llançaments de camp, que se situa a dia d'avui en el 35% (24/69). Tot i així, és un dels homes més utilitzats per Boza Maljkovic, que sap que la seva incidència en el joc és superior a la que demostren les estadístiques.

Espanya, a quarts amb suspens

La selecció espanyola va caure contra Itàlia per 86-81 després d'una pròrroga en un partit en què els italians es van reenganxar quan semblava que el tenien perdut. Els 32 punts i 10 rebots de l'NBA Marc Gasol no van ser suficients per aturar els de Pianigiani, que van tenir en el jove Alessandro Gentile en atac (25 punts) i Marco Cusin en defensa (11 rebots i 3 taps) els seus millors homes. Els d'Orenga han passat als quarts de final com a tercers de grup.