Anadolu Efes - FC Barcelona: Atac de cor i vuitena victòria (84-89)

Anadolu Efes - FC Barcelona: Atac de cor i vuitena victòria (84-89)

El Barça ha sumat un nou triomf al Top 16 a Turquia en una pròrroga forçada miraculosament per Dorsey Tomic i Navarro, amb 40 i 28 de valoració, han completat una actuació prodigiosa

La vuitena victòria en vuit partits del Barça al Top 16 de l’Eurolliga ha fregat la taquicàrdia. A la pista de l’Anadolu Efes ho tenia pràcticament guanyat al minut 22. S’havia mostrat molt seriós i dominava amb claredat (+15). Però els locals han remuntat fins a posar els catalans contra les cordes. Un cop de dits de Joey Dorsey a l’últim segon ha forçat la pròrroga, en què el Barça no ha perdonat. El partit de 300 de l’Eurolliga amagava patiment i premi (84-89).

Inici prometedor

Amb tot, la primera meitat blaugrana ha estat gairebé impecable. D’entrada, el Barça ha controlat el rebot i ha cedit el protagonisme ofensiu als seus homes alts, Tomic i Lorbek (2-8, min 3). Jugava amb certa comoditat i fluïdesa, i es mostrava agressiu en defensa. Així, el tècnic local s’ha vist obligat a demanar ràpidament un temps mort. No trencaria el domini culer, amb un Tomic que deixava entreveure que era la seva tarda (6-20, min 7).

L’anotació anava clarament a favor dels visitants. A més, el bagatge dels rebots apuntava un revelador 2-15 al minut 8. Tot i això, un parcial de 9-0 gràcies als triples de Vasileiadis va revifar els locals, i es va tancar el quart amb un resultat molt més ajustat: 17-22. L’encert exterior d’Abrines impediria que els turcs s’acostessin encara més de moment.

L’Efes es mostrava més agressiu, però el Barça ha recuperat el control gràcies a la seva efectivitat en el tir -excepte en triples- i a la seva concentració (21-32, min 15). Col·lectivament, els homes de Pascual rutllaven. Rotaven a la perfecció. Els de casa, llavors completament a remolc, resistien a base de tirs lliures. Això sí, sempre al llindar dels deu punts per sota. Al descans, 26-38.

Canvi de rumb

A la represa el Barça ha superat el màxim avantatge (31-46, min 23). Tomic seguia a un nivell espectacular, ben auxiliat per Nachbar. Dos triples dels turcs, però, han evidenciat que encara quedava un món. I aquí començaria un nou partit. El rival jugava a ratxes i en un vist i no vist s’aproximava perillosament (41-48, min 26). En aquesta ocasió, després d’un parcial de 15-4, l’amenaça al domini blaugrana ha estat real. S’havia desactivat finalment la defensa catalana.

L’últim quart engegava amb 48-53 i amb la dinàmica ascendent dels locals, amb el públic entregat. Un triple de Vasileiadis ha igualat el partit i una cistella de Planinic ha col·locat l’Efes per davant per primer cop 57-55 (min 33). Tenia molta confiança i ha arribat a escapar-se de set, amb un Gordon en ratxa a falta de dos minuts i mig (71-64). La parella formada per Tomic (26 punts i 15 rebots) i Navarro (17 punts i 11 assistències) ha mantingut l’equip viu fins a l’últim moment.

Sant Joey Dorsey

El marcador indicava 71-69 a falta de 29 segons. Amb possessió otomana. Els tirs lliures s’han succeït, la tensió era màxima. El rellotge gairebé no es movia. A falta d’1,7 segons s’imposava de tres l’Efes i Oleson es trobava a la línia de personals. Ha anotat el primer i ha fallat el segon, però un cop de dits miraculós de Dorsey ha forçat la pròrroga in extremis.

Ja al temps extra Tomic ha tornat a aparèixer per posar el Barça al capdavant (75-80, min 41). La garrotada per a l’Efes havia estat descomunal. Malgrat l’enèsima revifada local a última hora, la pròrroga ha tingut un marcat color blaugrana. La vuitena victòria del Top 16 ha vingut precedida per un infart.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut