Álex Abrines assumeix galons i responsabilitat

Álex Abrines assumeix galons i responsabilitat

El jove mallorquí va ser determinant en el darrer partit a Sevilla Aquesta temporada ja ha brillat en pistes tant calentes com el Pionir La seva millora en les prestacions no és només ofensiva

Alex Abrines segueix creixent, segueix cremant etapes en la seva encara curta carrera esportiva professional. Amb una prèvia experiència a l’Unicaja de Màlaga, en el que va estar dues temporades, l’aler mallorquí va arribar al FC Barcelona el juny del 2012. Tothom parlava de fitxatge de futur, de jugador amb talent, d’un d’aquells jugadors diferents que apareixen de tant en tant. Ell, a banda d’assumir amb humilitat aquesta pressió afegida, va saber tenir paciència. Va aprendre dels companys i ara està recollint els fruits d’un treball seriós i ben controlat pel cos tècnic del FC Barcelona.

Paciència i saber esperar el moment

Abrines ha sabut tenir paciència. La temporada passada va tenir uns números discrets en els 33 partits que va jugar (30 de Lliga regular i 3 de Play-off). L’aler de 196 cm va tenir una mitjana de poc més de 10 minuts per partit, en els que va obtenir unes mitjanes de 3.3 punts, 1 rebot i 0.21 assistències. Això pel que fa a la Lliga Endesa. A Europa, malgrat el partidàs que va fer davant el Maccabi al Palau (va acabar amb 21 punts anotats), els seus números van ser sensiblement millors, però també discrets: en 15 partits jugats va tenir una mitjana de 5.1 punts, 1.06 rebots i 0.3 assistències.

El ‘10’ del FC Barcelona, però, ha sabut treballar en silenci, valorar molt els companys que té al voltant, aprendre d’ells i créixer. Així ha arribat a començar a sentir-se important en un equip que també està en fase ascendent abans de la disputa de la Copa del Rei de Màlaga. Els seus números aquesta temporada a la Lliga Endesa són: 15 partits jugats, 20.73 minuts de mitjana, 8.26 punts per partit, 1.8 rebots i 1 assistència per matx jugat. A Europa, Abrines ha jugat un total de 13 partits, 6.6 punts de mitjana, 1.3 rebots i 0.84 assistències per partit.

Belgrad i Sevilla, els seus millors partits, quant a números

A banda del gran partit que va fer a l’Eurolliga contra el Maccabi (4/4/2013), Abrines també ha donat mostres de la seva gran qualitat anotant amb facilitat en els enfrontaments jugats al complicadíssim Pionir de Belgrad i a Sevilla davant el Cajasol. En un partit francament gos, d’aquells complicats de jugar i en el que les defenses es van imposar als atacs, l’aler mallorquí va emergir en els darrers compassos del matx per capgirar un marcador advers i per liderar els seus. Assumint galons i responsabilitat davant l’absència d’un referent ofensiu a l’equip de Pascual com és Juan Carlos Navarro.

També millora en defensa

Els seus registres numèrics pel que fa a aspectes defensius del joc també han crescut exponencialment en aquest exercici 2013/14. I és que Abrines ha passat a la Lliga Endesa de recuperar una mitjana de 0.3 per partit a 0.8. Pel que fa a l’Eurolliga, la seva mitjana de recuperacions per partit ha estat de 0.7 en els 13 partits disputats fins ara. A més, Abrines també s’ha atrevit amb els taps col·locant-ne sis aquesta temporada a la Lliga Endesa (la temporada passada set) i aquesta temporada, dos contra el Nanterre i un contra l’Unicaja, quan la temporada passada també en va col·locar tres en tota la competició.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut