fcb.portal.reset.password
Fotografia de Solozábal, Epi i Norris

Solozábal, Epi i Norris.

A Vitòria, el Barça Regal va conquerir la seva 23a Copa de la història. Des que Xavi Pascual va assumir les regnes de l’equip, fa cinc anys, els blaugrana s’han habituat a aixecar títols. Des del 2008, ha guanyat tres Lligues, una Eurolliga i tres Copes del Rei, entre d’altres. És una edat daurada del bàsquet culer, que es podria considerar una continuació de la gran renaixença d’aquest esport al Club, ubicada a mitjans dels anys 70.

La generació del canvi

Poc després de la construcció del Palau Blaugrana (1971), la secció va fer el gran salt de qualitat que acabaria amb dues dècades de sequera. L’arribada a la banqueta de Ranko Zeravica suposa un gran canvi i, de mica en mica, van apareixent noms que marquen una època.

Precisament, el reportatge ‘La generació d’Epi, la generació del canvi’ de Barça TV aprofundeix en un grup de jugadors que van portar a terme una autèntica revolució en la secció de bàsquet des de finals dels setanta fins a principis del noranta. El mateix Epi, Nacho Solozábal, Norris, Manolo Flores o Ferran Martínez són els testimonis de l’edat daurada.

Dirigits per homes com Antoni Serra o Aíto García-Reneses van convertir el bàsquet en la secció de més pes i projecció del Club a finals dels 80. Van trencar l’hegemonia del Reial Madrid i ho van guanyar tot excepte la Copa d’Europa. Aquesta assignatura es va saldar el 2003 al Palau Sant Jordi, amb els Jasikevicius, Navarro, Bodiroga, Fucka, Dueñas i companyia, i el 2010, en una era triomfal que encara perdura.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();