fcb.portal.reset.password

Jasikevicius, en dues etapes.

Sarunas Jasikevicius viurà aquest dijous un partit especial. Torna al pavelló en què es va consagrar com un dels millors d’Europa. A l’actual Nokia Arena [conegut com la Mà d’Elies] Sarunas Jasikevicius es va exhibir durant dues temporades, en què va guanyar dues Eurolligues a banda de dues Lligues i dues Copes d’Israel. És l’únic jugador, a més, que ha guanyat l’Eurolliga amb tres equips diferents i que n’ha aconseguit tres de forma consecutiva (2003, 2004 i 2005).

D’aquell equip campió i que va guanyar dues Eurolligues seguides no en queda cap integrant. Els Maceo Baston, Anthony Parker o Derrick Sharp, entre d’altres, ja s’han retirat del bàsquet i Jasikevicius és dels pocs integrants del gran Maccabi que dirigia Pini Gherson que segueix en actiu al màxim nivell europeu. Cal recordar que l’actual primer entrenador del Maccabi, David Blatt, era el segon entrenador de l’equip israelià les temporades en què Saras va formar part de l’equip.

No sé com em tornaran a rebre. La temporada passada amb el Panathinaikos em van rebre molt bé i algú malament. Aquest any no ho sé, però el que tinc clar és que vull fer la meva feina”, comenta Saras, preguntat sobre la seva tornada a Israel. A més, explica que “només tinc contacte amb el president i l’‘staff’ tècnic, que és la gent que queda de la meva època”, reconeix el lituà, que després dels dos anys a Tel Aviv va marxar a l’NBA, tot i que no va tenir un pas gaire reeixit pels Indiana Pacers i els Golden State Warriors.

I és que Saras va tornar a Europa l’estiu del 2007 i va signar pel Panathinaikos, en el qual es va estar tres temporades en una primera etapa. El 2009 va guanyar la seva quarta Eurolliga amb l’equip grec que va dirigir Zeljko Obradovic i el 2010 va abandonar Atenes per marxar al Lietuvos Rytas i al Fenerbahçe. De nou Obradovic el va reclamar i la temporada 2011/12 també la va jugar a Grècia arribant a la Final Four. Va ser aleshores, en l’eliminatòria de quarts de final de l’Eurolliga, quan va tornar per primer cop a Tel Aviv per enfrontar-se al seu exequip (27-3-2012).

Aquest dijous Sarunas Jasikevicius torna al lloc on va ser el rei, on va ser el líder del Maccabi de Tel Aviv més gloriós del segle XXI.

Els títols de Jasikevicius a Israel

Dues Lligues (2004 i 2005)
Dues Eurolligues (2004 i 2005)
Dues Copes d'Israel (2004 i 2005)

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();