fcb.portal.reset.password

Xavi Pascual a la Sala de Premsa. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

“Des que som aquí hem intentat ser ambiciosos a l’hora d’aconseguir coses, en aquest moment reflectim exactament el que som. Sense aquesta confiança en nosaltres mateixos que sempre hem tingut, no haguéssim aconseguit tots els títols que portem al darrere”. “Mai defugim que la nostra aspiració és guanyar-ho tot des del primer moment”. Així de clar i contundent ha estat Xavi Pascual a l’hora de definir l’estat del Barça Regal abans d’afrontar el primer gran repte del curs, la Copa del Rei que comença aquest dijous a Vitòria.

El de Gavà ha qualificat el torneig del “més exigent a nivell físic, nosaltres ens podem preparar bé. Podem arribar bé a aquest primer partit que ara és exclusivament la nostra missió”. És evident que per la ment del preparador culer només passa batre al Madrid. Fent referència a l’arribada d’aquesta cita clau, ha subratllat que “sempre que hi ha hagut un moment important, ho hem tirat endavant”.

“Que ens considerin favorits vol dir que valoren la feina feta”

Pascual no s’arronsa i aquest caràcter l’ha transmès a l’equip. En parlar dels candidats al títol, ha volgut deixar ben clar que, el fet que des d’alguns sectors es consideri el Barça Regal com un dels favorits, no l’afecta. “M’encanta, vol dir que es valora tot el treball que hi ha al darrere,la nostra trajectòria i el que hem aconseguit en el passat”.

El retrat del Madrid

L’anàlisi que ha fet del Reial Madrid és una autèntica radiografia. “Tenen molts jugadors de característiques especials, tenen els dos homes més ràpids amb pilota d'Europa i els dos més ràpids sense pilota en parar i tirar”, ha dit. A nivell tàctic, frenar la producció blanca s’ha d’aconseguir des de moltes vessants, la clau, “controlar el rebot defensiu com hem fet fins ara i minimitzar les pèrdues de pilota, des d’on ells castiguen amb transicions molt ràpides. Hem de defensar bé la seva línia exterior, però també els seus interiors perquè si ens generen desequilibri són capaços de fer mal fàcilment des de sota la cistella”. Per a fer-ho, serà imprescindible “tenir un bon equilibri defensiu a nivell tàctic, que és difícil”.“El Madrid és un equip que cada any té una gran plantilla, enguany, segurament única”, ha ressaltat.

A l’hora de pronosticar un vencedor en els quarts de final no s’ha decantat i, com és evident, ha assenyalat que “som dos equips amb experiència, que hem viscut moltes batalles d'aquest estil i ens prepararem bé de cara a situacions prèvies, qualsevol dels dos pot guanyar”. “Normalment, amb dos equips d'aquest nivell, s'acaba decidint pel rebot i per percentatge en llançaments de tres punts”.

Navarro, els interiors i Oleson

“Tenir o no tenir un jugador com Navarro et fa diferent, però és molt d’hora per decidir si hi serà o no”. “L'equip ha mantingut una línia bona en les últimes jornades, ha agafat més maduresa i està molt més preparat per guanyar a qualsevol adversari”. Queda clar doncs, que Xavi Pascual apunta a Juan Carlos Navarro com un jugador únic, clau i més en esdeveniments com la Copa del Rei, però no amaga que “si hi és, hi serà afectat”.

Coneixedor de la importància dels pivots en el joc del Barça Regal i del paper determinant que jugaran Nathan Jawai i Ante Tomic, Pascual esmenta que “els nostres dos interiors són claus pel nostre joc ofensiu i defensiu, si tots dos tenen un bon rendiment, molt probablement estarem sempre en el partit”. Per acabar, s’ha mostrat convençut que el recent incorporat Brad Oleson, “ens ajudarà”, ha conclòs.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();