fcb.portal.reset.password

Pascual, aquest dijous. FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

“Guanyar els partits de casa et dóna la classificació”. Tenir el factor pista a favor és clau en una eliminatòria com la que afronta a partir d’aquest divendres. Les semifinals de la Lliga Endesa arrenquen al Palau Blaugrana i Xavi Pascual sap que és clau guanyar els duels com a local.

El Barça Regal rep un Herbalife Gran Canària que ha deixat fora de joc el Laboral Kutxa de Vitòria, un bloc sòlid i sempre complicat per als culers. “És un equip molt difícil de guanyar i que es mou bé en marcadors de pocs punts. Són bons en defensa i en el control i el ritme de partit”, ha analitzat l’entrenador culer.

L’aspecte anímic, un altre factor determinant

El treball tàctic és bàsic; l’encert dels homes, clau, també; l’estat físic, gairebé determinant, però quan hi ha una final en joc i en una eliminatòria al millor de cinc partits, la fortalesa psicològica és imprescindible. “Haurem de controlar les emocions, cada partit dependrà de l’anterior en l'aspecte psicològic”, ha manifestat Pascual.

“Cada play-off és diferent i el comptador psicològic està a zero, són unes semis i tot és diferent. Ara és una nova situació i cal tornar a arrencar”, ha subratllat.

Pedro Martínez, la pedra angular

En una nova anàlisi del conjunt insular, Pascual ha explicat: “Té molt bona circulació de pilota, ràpida i que selecciona molt bé cada acció, controlen bé el partit i el seu ritme”. A més, ha afirmat que, a la pintura, homes com Eulis Báez i Spencer Nelson són dos jugadors “amb una qualitat i un saber estar defensiu que els fa molt forts. Ataquen els homes grans amb molta qualitat i són molt difícils de parar”.

En aquesta línia, el de Gavà ha parlat del seu rival a la banqueta, pel qual s’ha desfet en elogis: “Pedro Martínez és un entrenador extraordinari i els seus equips tenen un segell d’identitat, és el gran pilar de la temporada de Gran Canària”.

Per acabar, no ha volgut deixar de banda la importància dels aficionats culers en aquesta sèrie. “Necessitem un Palau ple, al cent per cent i que ens ajudi. Sabem que quan donem el que hem de donar el públic es posa al nostre costat”.

Tornar a dalt