fcb.portal.reset.password

Xavi Pascual, en un partit de Lliga. FOTO: ÀLEX CAPARRÓS-FCB.

Xavi Pascual serà bicentenari a la Lliga Endesa diumenge a València. El tècnic blaugrana arribarà a la xifra amb uns registres extraordinaris: 160 victòries (80,4%) i 39 derrotes. Així, doncs, és el millor entrenador en percentatge de triomfs i el setzè que més n’ha aconseguit de la història.

Des que va assumir la direcció del Barça Regal, a la meitat de la temporada 2007/08, Pascual ha assolit, entre altres títols, tres Lligues.

“Una mica de vertigen”

En una entrevista concedida a acb.com, el tècnic ha explicat les seves sensacions abans del partit 200: “Fa una mica de vertigen. No sóc conscient de totes les coses viscudes i de les emocions. Arribar a aquesta xifra em provoca satisfacció i em fa reflexionar en el sentit que va passant el temps”.

Al mateix temps, es mostra content: “A nivell de títols són molts i el percentatge de victòries és molt elevat. He tingut la sort de coincidir amb una generació de jugadors de molt alt nivell, amb una estructura de club que ha permès tenir equips molt competitius, i és per estar satisfets”.

“Vas adquirint més experiència, que et permet relativitzar la derrota i la victòria. També va bé per ser capaç de tenir una millor anàlisi del moment per poder prendre decisions, però en la personalitat no crec que hagi canviat”, confessava Pascual.

D’aquests 199 partits de Lliga dirigits fins ara, 15 han estat contra el València, el rival de diumenge. El balanç de Xavi Pascual contra els taronja és de 13 victòries i dues derrotes.

Tornar a dalt