fcb.portal.reset.password

Xavi Rabaseda, esmaixant amb força, aquest dijous al Palau / FOTO: GERMAN PARGA - FCB

Guanyar el primer partit de la sèrie de quarts de final t’acostuma a donar el bitllet per a les semifinals. Almenys això és el que diu la història! Sempre que el Barça Regal s’ha imposat al primer duel de la sèrie ha acabat disputant les semifinals de la Lliga Endesa.

Si fem un cop d’ull a tots els precedents històrics, en 51 de les 53 vegades que l’eliminatòria ha començat amb un 1-0 s’ha acabat imposant l’equip que tenia el factor pista a favor. Només el Taugrés, l’any 1992, i el TDK Manresa, el 1996, van ser capaços de capgirar la situació. A més, d’aquests 53 precedents, 40 (un 75,5%) s’han tancat amb un 2-0. En aquest sentit, simplement cal recordar que els quarts de final es van disputar amb aquest format entre el 1984 i el 1996 i des del 2008 fins a l’actualitat.

Xavi Pascual, invicte als quarts

Amb la victòria d’aquest dijous contra l’Uxue Bilbao Basket, Xavi Pascual ha ampliat la seva magnífica ratxa de resultats en aquesta ronda de quarts de final de la Lliga Endesa. El tècnic del Barça Regal ha guanyat els 11 partits que ha dirigit als quarts de final. Va començar al play-off del 2008, en què es va imposar per 2-0 a l’aleshores Iurbentia Bilbao Basket, i des d’aquell moment els ha guanyat tots. El Pamesa València, el Gran Canària 2014, l’Unicaja i el Lucentum Alacant han estat la resta de víctimes.

Tornar a dalt