fcb.portal.reset.password

FCB Regal - Panathinaikos: Només val guanyar

Una altra cita amb la història. Una altra nit gran al Palau, un altre tot o res en què el Barça Regal arriba després d’una demostració de força, bàsquet, superació i talent. Aquest dijous (21 hores, Esport 3) Xavi Pascual i els seus homes saltaran al parquet del feu culer per rebre el Panathinaikos per cinquena i última vegada aquest any.

En joc, el bitllet a Londres, el fet de ser o no ser a la Final Four. Cara a cara, el bo i millor del continent. Juan Carlos Navarro i Dimitris Diamantidis, Ante Tomic i James Gist, Nathan Jawai i Sofoklis Schorsanitis... i a les banquetes, Xavi Pascual i Argiris Pedoulakis. Un duel de bàsquet pur i dur en una nit per la màgia d’un Palau que presentarà un aspecte de luxe.

Seguir ofegant el cervell grec

Si el Barça Regal vol un final feliç, l’haurà a començar a treballar des del darrere. La solidesa defensiva culer ha de ser la primera pedra del camí a Londres. Diamantidis, el gran referent i home clau de l’equip grec, va estar desdibuixat en el quart partit. Anul·lar tant com es pugui la producció del crac hel·lè serà un factor més que clau i caldrà la implicació de tota la línia exterior culer.

Dificultar l’encert d’efectius com Michael Bramos i James Gist suposarà un altre punt a favor dels catalans. El primer, verinós des de la distància, tindrà problemes si se’l força a anotar des de posicions properes a cistella, on es trobarà amb l’oposició d’homes com Tomic, Jawai, Lorbek o Wallace.

Gist, de la seva banda, no pot gaudir d’espais per jugar l’un contra un. Si la seva explosivitat i potència no es poden expressar, el Panathinaikos perd un actiu molt important.

Tornar a regnar a casa

Al Palau, el Barça Regal és molt difícil de superar: només ha cedit dues derrotes en tot el curs a Europa. Per mantenir l’hegemonia caldrà el millor de Juan Carlos Navarro, l’Ante Tomic més fi, el Jawai més intimidador, la cara més letal d’Erazem Lorbek, la polivalència en el joc col·lectiu i en l’encert de Marcelinho Huertas...

Cal la màgia de tots ells i la del Palau. Cal l’enèsima nit gran per ser a Londres. 

Tornar a dalt