fcb.portal.reset.password

Báez, en una imatge de la primera volta. FOTO: ACB PHOTO

El Barça Regal pot sentenciar l’eliminatòria de semifinals del play-off de la Lliga Endesa al Centro Insular de Deportes (CID). El 2-0 amb què els de Xavi Pascual afronten la sèrie dóna certa tranquil·litat a un equip que en les últimes temporades ha patit més del compte per guanyar a Las Palmas de Gran Canària. I és que el CID és una pista complicada, en què hi ha molta pressió ambiental i on no és fàcil jugar. A banda, la calor és un factor decisiu un cop arribats al mes de juny.

Bagatge negatiu

El primer partit que el Barça va jugar a la pista del Gran Canària va ser la temporada 1995/96. En aquella ocasió els homes d’Aíto Garcia Reneses van passar per sobre dels canaris (64-89), però la història ha canviat en els darrers anys. Dels 21 partits que s’han disputat a Las Palmas, el Barça Regal tan sols n’ha pogut guanyar 10. El conjunt canari ha aconseguit onze triomfs, la majoria dels quals en els darrers anys.

I és que en les últimes deu visites del Barça Regal a les Canàries, el blaugranes han claudicat en set ocasions. Des de la temporada 2005/06 i fins a la temporada 2009/10 els locals van superar el Barça durant cinc partits consecutius en què els catalans no van tenir pràcticament opcions de guanyar.

Tornen els triomfs

Va haver d’arribar el play-off de la temporada 2009/10 per tornar a veure un triomf del Barça Regal. En aquella ocasió els blaugranes van passar per sobre dels locals al CID i van vèncer per 47-65. Navarro, amb 16 punts, i Lorbek, amb 13 punts, van ser els millors d’un Barça Regal que la temporada 2010/11 també va guanyar (54-75).

Tot i així, les últimes dues visites dels catalans a Las Palmas s’han saldat amb dues derrotes. Però el Barça Regal té a favor que quan hi ha molt en joc, quan arriba la fase final, els blaugranes acostumen a no fallar. De les tres ocasions en què han jugat, en dues el Barça Regal ha guanyat el partit clau per superar l’eliminatòria.

Tornar a dalt