fcb.portal.reset.password

Sada, en un llançament a cistella del segon quart. FOTO: ACBPHOTO

És així de contundent, però la història arriba un dia que canvia i les estadístiques estan per trencar-se. Sempre que un equip s’ha col·locat amb un 1-0 a la sèrie de cinc partits de la final del play-off, ha guanyat la Lliga. En 17 ocasions, l’equip amb el factor pista a favor s’ha avançat i en totes aquestes ha guanyat el títol.

Després de la derrota per 76-72 en el primer partit, que no va estar exempt de polèmica, el Barça Regal ha de donar un cop sobre la taula en el segon partit d’aquest dimarts (21 hores, Teledeporte i Esport3) i portar l’eliminatòria a Barcelona amb l’1-1. La igualtat entre els dos equips és tan gran, que és molt complicat que cap dels dos equips guanyi amb facilitat dos partits de forma consecutiva. Arribar al Palau amb l’eliminatòria empatada, el gran objectiu dels de Pascual.

Canviar la història

Què diuen les estadístiques? Contra què ha de lluitar el Barça Regal? La història diu que de les 17 ocasions en què l’equip local s’ha situat amb l’1-0 a favor, en pràcticament la meitat (47%) la sèrie ha acabat per la via ràpida: 3-0. En un 35% dels cops s’ha arribat a un cinquè partit a la pista de l’equip amb millor balanç per aconseguir el títol per 3-2. Aquest últim cas és el del Barça Regal la temporada passada contra el Reial Madrid.

El resultat menys habitual és el 3-1, que s’ha produït en només tres ocasions (1986/87, 1990/91 i 2006/07). D’altra banda, els de Xavi Pascual han d’evitar que l’eliminatòria viatgi a Barcelona amb 2-0, ja que segons les estadístiques, només en tres ocasions la sèrie ha arribat al tercer partit amb un 1-1. L’últim equip que ho va aconseguir va ser el Reial Madrid la temporada passada a Barcelona. Els catalans no voldran ser menys i a banda de lluitar contra la història, hauran de trencar les estadístiques per seguir sent el millor equip del territori.

Sada, de rècord

Els 17 punts que el base de Badalona va anotar aquest diumenge contra el Reial Madrid són la seva millor xifra anotadora a la Lliga Endesa. El seu millor registre fins ara havien estat 16 punts en la seva etapa a Girona.

Tornar a dalt