fcb.portal.reset.password

Abrines, en una acció del partit. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

L’Herbalife Gran Canària de Pedro Martínez serà l’últim escull que haurà de superar el Barça Regal si vol ser a la final de la Lliga Endesa 2012/13. Després de superar l’Uxue Bilbao Basket, els homes de Xavi Pascual van aconseguir el bitllet per a la que serà la seva 28a semifinal de l’ACB. La xifra és, com a mínim, notable, però encara agafa més dimensió si tenim en compte que se n’han disputat 30 des que la Lliga Endesa es disputa en aquest format.

Sòlids davant un rival dur

El conjunt insular és un dels equips més difícils de batre de la competició. De fet, enguany han arribat a les semifinals de la Copa del Rei i ara, a les del play-off pel títol. Un conjunt que aprofita al màxim els seus recursos tàctics i que compta amb molts homes que poden decidir.

El Barça Regal ha disputat dues semifinals contra els canaris. El curs 2003/04 els van superar per 3-1 i el 2009/10, per 2-0. El balanç, per tant, és de cinc victòries per només una derrota davant un adversari sempre complicat.

La història els torna a posar a prova

El Barça Regal és un amant dels reptes, un grup que creix en les cites importants, i en aquesta semifinal la història li proposa una nova prova. En cas que els culers aconseguissin superar l’Herbalife Gran Canària, accedirien a la setena final de la Lliga Endesa de manera consecutiva, una fita que no ha aconseguit cap altre equip al llarg de la història.

De fet, les sis finals consecutives de les últimes sis temporades són un registre que només ha assolit el Barça Regal, la primera vegada entre els cursos 1985/86 i 1990/91, sota la direcció d’Aíto García Reneses, i la segona, des del 2006/07 fins a l’any passat.

Xavi Pascual, per la seva banda, firmaria la seva sisena final consecutiva si ell i els seus homes superen el conjunt dirigit per Pedro Martínez.

Tornar a dalt