fcb.portal.reset.password

El Barça Regal, a la Casa dels Xuklis FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

El Barça Regal, a la Casa dels Xuklis FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Aquest dimarts ha estat un dia molt especial per al Marc, la Júlia, la Lola, el Cristian, el Nahid, la Sandra, el Lluís, la Lídia, el Pablo, la Lucía i les seves respectives famílies. Jugadors i tècnics del Barça Regal, acompanyats pel directiu responsable de la secció, Joan Bladé, s’han desplaçat fins a la Casa dels Xuklis, l’espai on resideixen, i els han portat un bon grapat de regals. La Casa dels Xuklis proporciona allotjament, amb apartaments individuals, a totes les famílies amb un infant amb càncer o altres malalties de llarga durada que s’han de desplaçar dels seus llocs d’origen per rebre tractament als principals hospitals de referència.

Aquest dimarts els Navarro, Sada, Jasikevicius, Tomic, Pascual i companyia han mostrat la seva cara més solidària al costat de tots aquests nens i nenes i els seus familiars. Entre els molts objectius de la Casa dels Xuklis hi ha el d’oferir activitats ludicoeducatives i terapèutiques als infants i a les seves famílies. La visita d’alguns dels seus ídols de ben segur que serà inoblidable.

A Barcelona, actius des del 2006

La Casa dels Xuklis neix l’any 2006 fruit d’un protocol de col·laboració entre l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) i l’Ajuntament de Barcelona. En aquest es va acordar la cessió d’un terreny al recinte de Llars Mundet per poder fer realitat l’espai. De la gestió del procés de construcció d’aquest, se’n va encarregar la Fundació de Nens amb Càncer, una entitat que neix de la mateixa AFANOC.

La Casa dels Xuklis obre les seves portes l’any 2010 i el projecte veu la llum després de més de 23 anys d’insistència de pares, mares i familiars que s’havien hagut de desplaçar per poder fer costat als seus fills i filles afectats pel càncer. Actualment, famílies catalanes i de fora de Catalunya fan front a la malaltia de manera conjunta en el que és el seu gran punt de trobada.

Qui són els Xuklis?

Els Xuklis són uns dibuixos animats que veuen la llum gràcies a la idea de l’arquitecte Dani Freixas i a la ploma de Roser Capdevila, que es va encarregar de dibuixar-los. La il·lustradora catalana i autora de Les Tres Bessones es va encarregar de donar vida a aquests personatges que, dia a dia, xuclen les tristeses i els mals moments per ajudar tots els afectats a fer front a la malaltia. Els Xuklis, de fet, ja fa temps que arrenquen somriures al Servei d’Oncohematologia de l’Hospital Maternoinfantil de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();