fcb.portal.reset.password

Manel Comas, el 1997. FOTO: ARXIU FCB.

Manel Comas ha mort aquest dilluns 17 de juny. Nascut a Barcelona fa 67 anys, ‘el Sheriff’ (com se’l coneixia popularment) va dirigir el Barça el 1997 abans de ser substituït per Joan Montes.

Al marge de la seva breu etapa blaugrana, Comas va tenir una llarga experiència a les banquetes del bàsquet estatal. Va dirigir, entre d’altres, el Joventut, el CAI Saragossa, el Baskonia i, en última instància (el 2008), el Cajasol de Sevilla.

És a Vitòria on va aconseguir els principals èxits de la seva carrera com a entrenador: la Copa del Rei del 1995 i la Recopa del 1996. A Badalona també va conquerir una Copa Korac (1981). Amb tot, Manel Comas es va convertir en el segon entrenador amb més victòries a la Lliga ACB, per darrere d’Aíto García Reneses.

Comas ha compaginat la seva faceta de tècnic amb la de comentarista en diversos mitjans. La seva última tasca va ser la d’analista dels partits de bàsquet oferts per Televisió Espanyola.

Homenatjat al Palau

El 30 de desembre, al descans d’un Clàssic de Lliga, Manel Comas va rebre al Palau Blaugrana un premi en reconeixement a la seva llarga trajectòria professional com a entrenador i a la seva aportació al bàsquet. Els aficionats culers el van rebre amb una sonora ovació.

Tornar a dalt