Clàssic a la final de la Lliga Catalana

Clàssic a la final de la Lliga Catalana

El Barça Regal i el Fiatc Joventut es veuran les cares en la final de la competició per cinquè cop consecutiu després d’haver-se desfet a les semifinals del Força Lleida (80-60) i l’Assignia Manresa (88-80), respectivament

L’equip dirigit per Xavi Pascual té aquesta nit (21 hores, Esports3) al seu abast la possibilitat d’aixecar el que seria el seu setzè títol de campió de la Lliga Catalana ACB i, a la vegada, el quart consecutiu des de l’any 2009. Un triomf aquesta nit, doncs, permetria a l’equip blaugrana continuar sent el gran dominador del bàsquet català dels últims anys. Abans, però, haurà de superar el Fiatc Joventut, que juga a casa.

El Barça Regal arriba a aquesta final després d’un contundent triomf davant el Força Lleida (80-60) amb Abrines, Tomic i Jawai com a màxims anotadors, tots ells amb 14 punts, mentre que el Fiatc Joventut ho fa havent superat l’Assignia Manresa per 88-80, en un partit en el qual tres triples d’Ehambe en l’últim quart van acabar decidint un duel força igualat.

El rival

El Fiatc Joventut arriba a aquesta final amb una plantilla pràcticament renovada del tot. I és que, excepte el seu tècnic, Salva Maldonado, i tres jugadors –Albert Olivé, Jordi Trias i Nacho Llovet-, la resta de l’equip és totalment nou. Tot i així, els verd-i-negres han certificat una bona pretemporada, amb quatre victòries i una única derrota, contra el Cajasol. El màxim anotador en la pretemporada va ser Ehambe, amb una mitjana de 16 punts per partit.

La mateixa final des del 2008

Els dos equips, doncs, tornaran a reviure la clàssica final, en aquest cas en feu verd-i-negre. De fet, tant el FC Barcelona Regal com el Fiatc Joventut han repetit cada any aquesta final des del 2008. I és que la final de la Lliga Catalana que es disputa aquest dijous a Badalona és ja tot un clàssic del bàsquet català. En l’últim precedent, la temporada passada, el conjunt dirigit per Xavi Pascual s’imposava als verd-i-negres per un resultat de 94-54.

En aquest sentit, cal ressaltar que, tenint en compte que la present és la 33a edició de la Lliga Catalana ACB, aquesta serà la vintena vegada que els dos conjunts protagonitzen la final d’aquesta competició. Així, i al llarg de les dinou ocasions anteriors en què s’han vist les cares, el balanç és favorable a l’equip blaugrana (10-9), les tres últimes de forma consecutiva.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut