fcb.portal.reset.password

Bowen intenta frenar Kobe Bryant en un dels seus duels.

Bruce Bowen, exjugador de bàsquet a l’NBA, es va retirar l’any 2009 a les files dels San Antonio Spurs. Amb l’equip texà va guanyar fins a tres anells de campió i va destacar especialment pel seu gran llançament exterior i per ser un dels millors defensors de la millor Lliga del món. Actualment, Bowen treballa per a l’NBA i per al canal de televisió ESPN, on fa de comentarista. De tot això i molt més n’ha parlat a Barça TV i fcbarcelona.cat, on també ha explicat la seva visió del bàsquet europeu i de la Lliga Endesa, a més de destacar el gran nivell basquetbolístic del FC Barcelona Regal, que dimarts s’enfrontarà als Dallas Mavericks.

-Li agrada Barcelona? I el futbol?

“M'encanta! El menjar, la cultura..., tot! El futbol d'aquí és increïble per a mi, és molt més ràpid que el dels Estats Units. A més, el Barça té grans jugadors com Messi, té un gran equip”.

-Fa uns quants dies que és aquí, què ha estat fent?

“He estat explicant diverses coses de l'NBA, perquè d'aquí a molt poc s'enfronten els Mavericks i el Barça Regal. L'equip dels Mavericks ha canviat, no és el mateix que va guanyar l'anell fa dos anys però segueix tenint Dirk Nowitzki, un jugador amb molt de talent i l'acompanyen homes com OJ Mayo, Vince Carter i Shawn Marion i el fan ser un equip molt interessant, crec que serà un bon partit, que el Barça tindrà l'oportunitat de guanyar”.

-Com veuen els Estats Units aquests partits de pretemporada contra equips europeus?

“Són com uns play-off, a tot arreu es pensa que l'NBA és la millor Lliga del món, i per a un club com el Barça, que té una gran organització, és molt important poder jugar contra un equip de l'NBA, ja que si guanyen els farà pensar que poden guanyar competicions com l'Eurolliga”.

-Vostè segueix el Barça Regal quan juga contra equips europeus. Quina és la seva opinió d'aquests equips?

“Tinc una molt bona opinió dels equips d'aquí, entenc quan un entrenador aposta per jugadors joves i els ensenya coses diferents de bàsquet i conceptes diferents de l'NBA, fins que algun dia es poden convertir en Pau Gasol, per exemple. Espanya és un gran lloc per jugar a bàsquet, n’han sortit jugadors com Marc i Pau Gasol, homes amb un gran talent que juguen a l'NBA. Tots aquests grans jugadors ajuden a l'NBA, que vol fer créixer el seu joc i per això necessita jugadors d'altres països. Per altra banda, quan els jugadors de l'NBA vénen aquí és una oportunitat per als fans, ja que s'organitzen moltes activitats relacionades amb la Lliga”.

-Quan el Barça juga contra algun equip NBA, el Palau Sant Jordi sempre està ple a vessar, mouen molta gent, molts espectadors. Què n'espera ara?

“Crec que els Mavericks hauran d’anar amb compte, el Barça ja va jugar molt bé contra els Lakers, però és diferent, perquè els Lakers tenen jugadors com Pau Gasol. Crec que serà diferent, els Mavericks hauran de vigilar. El Barça té un gran equip, cosa que cada any és més difícil perquè tots els equips li volen guanyar els títols. Aquí hi ha un gran ambient als partits, la gent canta, anima..., als EUA tothom aplaudeix, però aquí els aficionats criden i estan amb l'equip, és un gran ambient per jugar!”

-Vostè ara és aquí a Barcelona i després se'n va a la Corunya. Quins plans té?

“Sí, són moltes coses, però és una oportunitat per ensenyar als nens diferents activitats relacionades amb el món del bàsquet. Córrer, llançar de dos punts, de tres..., són diferents maneres d'interactuar amb els nens i això és una gran oportunitat per a tots els amants de l'esport! Amb el creixement de les xarxes socials i el desplegament de mitjans que hi ha, és més fàcil per a un nen buscar coses sobre els Spurs, per exemple, i això és molt bo per al creixement de l'NBA. I a més, és molt necessari. Aquí és un bon lloc per fer-ho”.

-Es va retirar l'any 2009 després d'haver guanyat tres anells. Se sent trist després d'haver deixat el bàsquet?

“No! Per mi, tretze anys a l'NBA han estat increïbles, és un somni! A la vida hi ha d'haver temps per a altres coses i ara treballo molt amb l’NBA i l’ESPN als Estats Units fent de comentarista. Ara vull estar amb els meus fills perquè quan et dediques a qualsevol esport a nivell professional, això és el primer, i la família pateix. Ara puc portar els meus fills a fer diferents activitats i sóc molt feliç”.

Tornar a dalt