fcb.portal.reset.password

Sada anota davant Llull / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Encara que la història s’entossudeixi a dir el contrari, el Barça Regal vol repetir la gesta de fa un any. Per començar, aquest diumenge està obligat a guanyar el quart partit del play-off final de la Lliga Endesa per forçar el desempat a Madrid (19 hores, La1 i TV3). Els blaugranes, que han anotat 72 punts en els tres duels disputats fins ara, saben que han d’endurir una mica més la seva defensa i, sobretot, controlar el rebot defensiu per evitar segones i terceres opcions del Reial Madrid.

Capgirar l’eliminatòria és difícil però ningú assegura que sigui impossible. Amb Xavi Pascual a la banqueta, l’equip ha demostrat en repetides ocasions que és capaç de sobreposar-se a totes les adversitats. El tècnic blaugrana té clar que aquest diumenge els jugadors tornaran a ser exemplars pel que fa a intensitat, lluita, coratge i actitud.

Un partit gairebé perfecte

Superar el Reial Madrid passa per signar un partit gairebé perfecte, tant en defensa com en atac. Als Sada, Navarro, Jasikevicius i Wallace se’ls ha d’afegir la millor versió de Tomic, Marcelinho, Oleson, Ingles i companyia. En principi, Lorbek estarà una mica millor de la commoció cerebral que va patir dimarts i, per tant, també podrà ajudar els seus companys a la pintura.

Al Reial Madrid tothom és molt prudent, conscients de l’esperit guanyador del vigent campió de la Lliga Endesa. Felipe Reyes, protagonista del tercer assalt, va ser el primer a mantenir els peus a terra: “L’any passat vam pecar d’eufòria i vam deixar escapar una gran oportunitat”. Aquest diumenge el Barça Regal ho tornarà a intentar i, com sempre, el Palau hi té molt a dir.

"Sempre hem anat a remolc"

"Vam cometre errors que no havíem fet a Madrid. Però ara tenim il·lusió perquè és un repte molt gran i hem d'intentar guanyar com sigui per tornar a Madrid. Hem de començar bé el partit, perquè hem anat sempre a remolc, i que el partit no vagi a molts punts, perquè aleshores ells tenen més opcions", ha comentat Juan Carlos Navarro. El jugador de Sant Feliu ha explicat que "quan arribes a aquest moment de temporada no penses en el físic i en les baixes, no són excusa. Ho hem de donar tot".

Xavi Rabaseda, per la seva banda, ha explicat que "el caràcter l'orgull de cada jugador ens ha d'ajudar a sortir a la pista a menjar-nos-ho tot. Aquests tres partits ens han ensenyat que qui s'ho menja tot triomfa i tenim un exemple en el Madrid".

Tornar a dalt