fcb.portal.reset.password

Xavi Pascual amb el trofeu de la Lliga Endesa / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

L’entrenador del Barça Regal Xavi Pascual ha fet balanç de la temporada al programa ‘ADN’ de Barça TV. Allà ha explicat les sensacions del seu equip i ‘staff’ tècnic arran d’aconseguir un títol de Lliga molt sofert. Pascual ha destacat que la victòria “té una repercussió força important per a la nostra autoestima i també perquè mantenim la nostra hegemonia un any més en el panorama estatal”. De fet, l’entrenador ha reconegut la difícil situació que va viure l’equip, sobretot després de les dues desfetes tant a casa com al Palacio de los Deportes.

L’obstacle de les lesions

Xavi Pascual ha volgut recalcar el mèrit del seu equip a l’hora d’aconseguir un títol que les lesions han complicat. Aquestes han aparegut durant tota la temporada i, sobretot, en els moments importants. La fasciïtis plantar de Juan Carlos Navarro abans de l’Eurolliga, el trencament d’Eidson a la final de la Copa del Rei o el virus de Boniface N’dong abans de la final d’Istanbul han estat algunes d’aquestes dificultats. Aquest darrer ha estat també un problema afegit per a Xavi Pascual en aquesta sèrie dels play-off pel títol. El jugador africà es va lesionar i no ha pogut estar a les ordres de l’entrenador del FC Barcelona. “Començàvem amb molta debilitat respecte al nostre rival, amb la lesió de N’dong, jugàvem amb tres jugadors interiors només i, a més, ‘Boni’ és el nostre jugador més valorat d'aquesta Lliga”, ha explicat Pascual.

Un canvi de tàctica sorprenent

Després de veure com el seu equip perdia per 26 punts, Xavi Pascual va decidir canviar alguna cosa. Van decidir que a causa de les lesions no podien jugar igual, ja que físicament estaven molt per sota del Madrid. “Hi ha una premissa de la vida que diu que quan vols que el rumb canviï primer has de canviar tu. Ens ho vam plantejar seriosament i vam dissenyar un partit diferent. Havíem d’aportar coses diferents i jugar amb la seves sensacions. Quan somiàvem el guió era exactament aquest i va sortir perfecte”. Un guió que va permetre retornar l’eliminatòria al Palau i que va voler recordar Xavi Pascual, ja que aquest fet justificava 10 mesos de competició per tenir el factor pista a favor. Una de les claus d’aquest canvi va ser la sorpresa: “Va sorprendre a tothom. Fins i tot després del triple de Marcelinho que cridem ‘zona!’, a part dels jugadors, a la part dels aficionats es va sentir un soroll inquiet”, afirma Xavi Pascual.

Una felicitat afegida

“Juntament amb París són dos moments extraordinaris. Recordo el primer títol que va ser una Lliga a casa i és un moment especial perquè arrenques una etapa diferent, però sí que aquest és molt especial per a mi”. Una felicitat que ha vingut associada a la dificultat d’aconseguir un títol que ja es veia perdut. En el darrer partit vam poder veure crits de ràbia i d’alegria d’uns jugadors i entrenadors que van haver de suportar la pressió de veure’s per sota en l’eliminatòria.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();