fcb.portal.reset.password

Xavi Pascual, amb el trofeu de campions / FOTO: ÀLEX CAPARRÓS - FCB

Xavi Pascual ha reconegut en la roda de premsa posterior al partit que “ha estat un any molt complicat” i que, per tant, aquest triomf té un valor especial. El tècnic ha afegit que “vam sortir molt tocats del segon partit, però mai vaig pensar que no podíem guanyar”.

El triomf que més valor té

“Quan menys oxigen ens quedava, el caràcter que hem demostrat ens fa estar molt contents dels nostres jugadors. Ningú sap la dificultat que tenia aquesta final”. Així obria la roda de premsa un Xavi Pascual relaxat, satisfet i alliberat. “Per la manera com s’ha produït, és el triomf que més valor té”. “El poso a la mateixa alçada que la consecució de l’Eurolliga a París”. Aquesta última cita és prou clara per entendre la importància que té aquest títol per a l’entrenador blaugrana.

Pascual ha subratllat que “sempre he cregut que podíem guanyar”. “Vull felicitar els jugadors per l’excel·lent treball que han fet”, ha afegit. I encara ha destacat que “se’ns ha atacat, però hem estat junts i ens hem endut aquest títol”.

El punt d’inflexió

Segons Pascual, “el quart partit va ser un punt d’inflexió. Amb només tres interiors vam aguantar com vam poder i ens vam endur el partit després de fer un treball de recuperació molt important”.

Els elogis cap als seus jugadors han estat una tònica constant al llarg de la compareixença: “Amb la dificultat que suposa jugar a can barça, han tingut coratge i han arribat fins aquí. És per felicitar-los a tots”.

Navarro i Ndong

Pascual ha parlat de dos dels homes que més dificultats han tingut en aquesta sèrie a causa del seu estat físic, Boniface Ndong i Juan Carlos Navarro: “Tenen un coratge enorme. Han fet hores i hores de tractament, i et posen la pell de gallina”.

Amb un “fins l’any que ve”, Pascual ha tancat la roda de premsa d’aquesta nit, després que ell i els seus homes s’enfilessin un cop més al cim del bàsquet en un Palau Blaugrana que ha esperonat l’equip en tot moment.

Bladé, orgullós

Joan Bladé també ha expressat la seva alegria després d’aquesta victòria: “Millor impossible. Cal felicitar el Xavi Pascual pel curs que ha fet. Estem molt orgullosos. És un dia de festa per celebrar-ho tots”. “Si algú dubtava d’ells, han demostrat qui són”, ha afegit el directiu responsable del bàsquet blaugrana.

Creus, satisfet

Joan Creus tampoc ha escatimat elogis per a l’equip: “Ha estat una sèrie molt dura. Partits molt diferents i molt lluitats. Arribàvem aquí molt justos perquè dúiem una gran trajectòria aquesta temporada”. El secretari tècnic del Barça Regal ha destacat la implicació de tots els jugadors: “Ha estat una demostració del fet que el grup funciona i tothom té una capacitat de sacrifici brutal”. La Lliga ha estat difícil, però l’equip ha rendit a un gran nivell. És per això que Creus ha fet una bona valoració de la temporada en general i d’aquest títol en particular.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();