fcb.portal.reset.password

Xavi Rabaseda

"L'estiu està sent molt diferent. Després d'anunciar que torno al Barça m'han sorgit visites al campus, a escoles...", ha reconegut Xavi Rabaseda, que està combinant el descans, el temps d'esbarjo amb altres activitats com els campus, als quals ja hi assistia de jugador i ara per fer feliços els nens: "Ja hi estava acostumat, però he de reconèixer que m'agrada ser-hi i fer gaudir els nens. Un moment amb ells, qualsevol cosa que facis, qualsevol petit detall teu és un somriure i et fa sentir molt feliç. M'agrada".

La vida de l'aler canvia però el de Ripoll s'ho pren com un gran premi: "No em pesa per res, tot i que sí que es nota que hi ha més reclam ara que he tornat al Barça que l'any passat al Fuenlabrada. És un orgull per a mi".

Tornar a dinar a la Masia

Xavi Rabaseda també està molt orgullós dels vincles que va adquirir en la seva etapa de formació a la Masia. "És com casa meva. Tinc molt bons records i moltes anècdotes. Carles Folguera, Rubén Bonastre..., i tot el personal que vetlla pels nois, com els cuiners i les cambreres..., els tens un afecte molt especial. Segur que visitaré la nova Masia i algun dia aniré a dinar allà", assegura el ripollenc.

Rabaseda va coincidir a la Masia amb Mikel Aguirrezabalaga, fitxatge d'aquesta temporada del Barça Intersport: "Era l'únic jugador d'handbol a la Masia. De bàsquet hi érem 12. Vaig coincidir amb Ramon Espuña, Nacho Martín... De futbol amb Raúl Baena i Alberto Botía, i més endavant Andreu Fontàs, Oier Olazábal..., una mica de tot".

I és que aquest edifici va ser més que un centre d'acollida per als joves talents que eren de fora de Barcelona. "Et fan no només un professional de l'esport sinó també com a persona. Fan una tasca superimportant perquè el jugador segueixi un camí, unes pautes. Ells em van criar com a persona. A casa només hi anava un dia a la setmana o un cap de setmana de cada tres. Ells han jugat un paper important en com sóc jo i els estic molt agraït", afirma taxativament Xavi Rabaseda.

La utilitat de les xarxes socials

@xavirabaseda22 és el seu nom com a usuari del Twitter. "Al Twitter m'hi he aficionat fa poc. Durant la temporada el faré servir més i així la gent també sabrà què fa l'equip i coneixerà una mica més els jugadors i les anècdotes nostres de més a prop", comenta el català, que també nota l'efecte blaugrana en el nombre de seguidors que té ja a hores d'ara.

Com a esportista d'elit, Rabaseda també s'interessa per altres esports, altres referents a nivell mundial. Durant aquests dies, per exemple, ha estat atent a la Fórmula 1, amb el triomf de Fernando Alonso a Silverstone, i a Wimbledon, amb la victòria de Novak Djokovic sobre Rafa Nadal: "Fernando Alonso va ser un referent quan va guanyar els dos campionats amb Renault i l'altre dia vaig felicitar la bona cursa amb Ferrari, un dels millors equips de sempre. Amb Rafa Nadal, igual. Tot i que és una pena que no estigui tenint tanta sort, però és un esportista número 1".

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();