fcb.portal.reset.password

Pau Gasol / FOTO: ÀLEX CAPARRÓS

Abans, però, ha atès els nombrosos mitjans de comunicació que s’han donat cita al Palau Blaugrana. El pivot dels Lakers ha explicat que està molt content de tornar a casa i s’ha mostrat “agraït per l’oportunitat que ens ha donat el Barça”. “Estic molt content. És diferent i especial ser-hi en aquestes circumstàncies. És tot molt inesperat i fora de la normalitat, però alhora estic content, i vull treballar dur per ajudar el Barça Regal en tot el que pugui”.

Un blaugrana circumstancial

“Aquest es el nostre club de formació”, ha afirmat Gasol. És per això que, davant aquesta situació que s’està donant amb el locaut, Gasol diu que “té molt sentit per a nosaltres ser aquí. Hi va haver l’opció i el Barça hi va accedir, i estem molt agraïts per poder entrenar-nos amb una de les millors, sinó la millor plantilla d’Europa”.

En aquest sentit, el gran dels Gasol ha explicat què poden aportar als entrenaments de l’equip que entrena Xavi Pascual: “Podem aportar qualitat en els entrenaments. Ens esforçarem com si forméssim part de l’equip per donar nivell a l’entrenament, competitivitat i esperem que siguin quelcom positiu”.

L’acord amb Pascual

Pau Gasol ha explicat també quin és l’acord amb el qual va arribar amb Pascual: “La meva idea és formar part de tots els entrenaments possibles en la sessió de tarda i en la del matí; ja ho aniré veient. Si hi ha algun compromís fora del bàsquet sempre l'hi comunicaré a l’entrenador. La nostra idea és estar en la dinàmica d’equip. És una situació que tant en Marc com jo ens la prenem com una oportunitat. Estem molt agraïts al Barça i ens ho prendrem amb naturalitat i professionalitat”.

La millor Lliga d’Europa

En el supòsit que, finalment, no pogués jugar a Los Angeles aquesta temporada, Pau Gasol reconeix que la Lliga Endesa és la millor competició d’Europa: “Crec que la Lliga Endesa és la millor Lliga d’Europa, i si no hi hagués NBA seria la millor opció. Respecto tots els jugadors NBA que han decidit jugar a Europa o a la Xina, però nosaltres hem decidit entrenar-nos i ja veurem què fem més endavant”.

L’Eurolliga, un somni

En la seva etapa com a blaugrana, si una espina li va quedar clavada a Pau Gasol va ser el no haver pogut aconseguir l’Eurolliga. Ara comenta que si tingués l’ocasió de jugar-la li faria il·lusió guanyar-la amb el Barça: “Em faria il·lusió guanyar l’Eurolliga en algun moment. No és quelcom al que pugui aspirar, ja que no formo part de cap equip que jugui l’Eurolliga. En un futur potser. No és que em tregui el son, però si l’aconsegueixo, ja que no l’he guanyat, millor que sigui amb el Barça”.

El locaut

També, com no podia ser d'altra manera, ha explicat com està vivint en primera persona el tema del tancament patronal, o altrament anomenat locaut: “No sé què passarà. Estem contents i orgullosos que els jugadors no donin el seu braç a tòrcer pel que fa a les demandes dels equips, i quan els propietaris estiguin disposats a arribar a un acord just per a tots, estarem disposats a reiniciar la competició.”

Gasol ha dit que estan mentalitzats “per jugar una temporada curta”, com ja va succeir fa temps: “Estem mentalitzats per poder jugar una temporada curta. Seria una catàstrofe si es cancel·lés tota la temporada de l'NBA. El que ningú vol és estar una temporada aturat. Podria entendre que qualsevol jugador optés a estar en equips de primer nivell. Seria certament dramàtic per a la imatge de la Lliga, per als aficionats dels Estats Units i per als jugadors de l'NBA. Ens afectaria negativament i econòmicament, malgrat que fos un sacrifici necessari per als jugadors de present i de futur”.

Una assegurança cobreix possibles lesions

“Tant en Marc com jo tenim assegurances que ens cobreixen en cas d’accident o lesió. Ens cobririen el meu contracte i el seu potencial contracte.”

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();