fcb.portal.reset.password

Xavi Pascual, en la roda de premsa prèvia a la Final Four. FOTO: ÀLEX CAPARRÓS-FCB.

“La sensació és que no hi ha res més, l’Eurolliga és el màxim”. L’entrenador Xavi Pascual ha ofert la roda de premsa prèvia a la Final a Quatre que a partir de divendres el Barça Regal jugarà a Istanbul. Serà la tercera en quatre anys del bàsquet blaugrana. El tècnic ha valorat així el repte: “Estem il·lusionats davant de la setmana que resumeix molts mesos de competició i ens fa goig viure-la”. I continuava: “Arribem en un bon moment a la cita. Les nostres sensacions són prou òptimes per jugar la primera decisiva final contra l'Olympiacos. Estarem prou preparats, després a veure què passa”.

Per la seva experiència personal, ha manifestat: “Té força mèrit ser en 3 de 4 Final Four. És estrany, és l’objectiu de tot l’any i ho deixa de ser si no hi arribes”. De totes maneres, no es conforma: “La pressió sempre és màxima en aquest club, no anem a Istanbul a veure què passa, hi anem a guanyar”.

Les claus de l’entrenador

Pascual ha indicat quines podrien ser les claus per assolir l’èxit a Turquia: “El més important és no perdre mai la identitat, ni el camí seguit fins aquí, ja que és molt fàcil desorientar-se i desfocalitzar-se. Ens hem de centrar només en l’Olympiacos, deixant-nos les apostes de favorits i ocupant-nos del que pots controlar, que és el partit de divendres. També aplicar tot el treballat i que les emocions no et facin sortir del guió”. Al mateix temps, apunta: “Aconseguir entrar bé és una cosa fonamental en aquest tipus de partits. No començar tard és important perquè després costa molt aixecar el desavantatge”.

L’entrenador considera que “totes les eliminatòries estan al 50%” i nega una teòrica inferioritat de l’Olympiacos.

Un equip complet

En aquest sentit, ha elogiat aferrissadament el rival de semis: “Funciona molt bé com a grup, amb rols definits, i saben qui té la creació, l’anotació i qui pivota. Estan ben equilibrats ofensivament i defensivament, no renuncien a córrer i tenen jugadors amb bona mà. És un equip molt complet i molt incòmode”. A més, ha destacat la mescla entre joves amb desimboltura i experts, així com els bons resultats en l’Eurolliga i el campionat domèstic. Segons ell, “l’Olympiacos intentarà tenir el control del ritme de partit i buscar accions de cistella en els últims segons, que els resolen molt bé”.

Xavi Pascual també ha parlat del descans que han tingut els grecs abans de la cita de Turquia i dels ‘play-off’ pel títol de l’ACB, que s’iniciaran immediatament després. “Que hagin tingut 15 dies per preparar el partit, d’entrada, és més favorable. Nosaltres ja estem acostumats a l’exigència d’una competició com l’ACB. Els equips d’aquí sempre sortim amb una mica de desavantatge”, comentava amb certa resignació. Afegia: “Després de la Final Four sabem que haurem de fer un canvi de xip molt difícil, tant si es guanya com si no”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();