fcb.portal.reset.password

El Barça Regal celebra la 17a Lliga / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Després d’endur-se la Lliga Catalana i la Supercopa d’Espanya, el Barça Regal ha tancat la temporada 2011/12 amb el títol de la regularitat. L’equip ha hagut de desfer-se del Lucentum Alacant, del València i del Madrid ‒en una final apassionant‒ per aixecar la seva 17a Lliga. D’aquestes, tres es van gestar entre el 1958 i el 1983, i la resta s’han aconseguit durant l’etapa ACB, de clara sobirania blaugrana.

Hegemonia culer

En les últimes 22 temporades el Barça ha assolit 14 de les 29 últimes Lligues ACB. Per tant, encapçala el palmarès de l’era moderna del bàsquet estatal amb absoluta autoritat per davant del Madrid (8), el Caja Laboral (3), el FIATC Joventut (2), l’Assignia Manresa (1) i l’Unicaja (1).

De fet, el quadre culer ha arribat en 14 de les últimes 18 finals de la competició. La de la present campanya, contra el Madrid, ha estat la sisena consecutiva, de les quals tres han acabat al Museu.

La tercera de Pascual

Aquests tres últims títols blaugrana han estat assolits sota la direcció de Xavi Pascual. El tècnic català continua construint-se una vitrina de trofeus envejable després de quatre temporades i mitja al capdavant del Barça. Se situa ja com el quart entrenador amb més Lligues, igualat amb Antoni Serra, i per sota de Pedro Ferrándiz (12), Lolo Sáinz (10) i Aíto García Reneses (9).

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();