fcb.portal.reset.password

Xuso va jugar 1:46 minuts al Palau (Foto: Àlex Caparrós - FCB)

182 centímetres i 17 anys. Aquest és el perfil bàsic de Josep Pérez. Xuso –l'apel·latiu amb el qual se'l coneix familiarment– ja ha debutat al Palau. Un minut i 46 segons ea la pista durant el Barça Regal – Asseco Prokom. Més enllà de l'estadística personal (-2 de valoració), el jove base va despertar aquell cuc que es reserva per a les grans promeses. És una remor, res tangible, però que el Palau va sentir en el moment en què Xavi Pascual el cridava per sortir a la pista.

"Al començament he estat nerviós. És 'raro'. No és habitual jugar en un Palau amb 5.000 persones i en l'Eurolliga. Però, un cop han anat passant els minuts, m'hi he anat acostumant. És especial. S'ha de viure", reflexionava Xuso en el vestidor als mitjans de comunicació que, evidentment, esperaven una resposta d'un noi que ja va deixar comentaris com aquest, dels que fan equip: "El primer partit a casa sempre és important. Tot i que a l'Eurolliga els rivals potser no són gaire forts, en la primera fase has de marcar el teu territori i fer-te respectar. Guanyar de 27 punts és com donar un cop sobre la taula".

Els debuts amb Pascual

La dificultat que suposa arribar a un equip d'elit és evident. I fer-ho amb el Barça Regal encara és pujar un esglaó més. Així, jugadors com el cas de Xavi Rabaseda és un dels últims exemples que el treball i el talent poden confluir en un mateix camí. El cas de Víctor Sada també és referencial. El base format a la base blaugrana va marxar a Girona per tornar i convertir-se en un referent no només dins de l'equip.

Amb Xavi Pascual a la banqueta hi ha hagut jugadors que han disposat del privilegi de debutar tant a l'ACB com a l'Eurolliga. La temporada passada ho va fer Àngel Aparicio –aquesta temporada l'aler està lesionat. Papa Abdoulaye, Joan Creus, Carles Marzo, Nick Spires, Alxadr Zhigulin... han estat a les ordres de Pascual durant la pretemporada i han completat l'equip durant els compromisos internacionals.

Iván García, un altre dels jugadors formats al Club, va ajudar l'equip blaugrana la temporada passada amb les lesions de Mickeal i Basile. Malauradament l'aler també es va lesionar. Aquesta temporada, García és jugador del filial, tot i que també ha estat a l'ACB amb el València.

Nacho Martín (Blancos de Rueda Valladolid), Àlex Hernández (Assignia Manresa) són jugadors amb arrels blaugrana que tenen minuts a la Lliga Endesa. També hi ha un munt de nois escampats a la LEB-Or i Plata.

Als equips de bàsquet formatiu i en òrbita de primer equip hi ha molts més joves talents. Només cal esperar el temps de maduració necessari i comptar amb la fortuna a favor per veure'ls brillar al Palau.

El Barça Regal B rep l’Ourense

Josep Pérez torna a la dinàmica del filial immediatament. El Barça Regal B, de moment amb 3-0 a la LEB-Plata i líder en solitari (a l'espera del que es dictamini respecte del partit amb l'Àvila ja que l'equip local va impugnar l'acta perquè dos punts no es van anotar en l'estadística), rep l'Ourense, tercer classificat amb 2-1. El partit té lloc al Palau, diumenge 30 d'octubre, a les 17 h. "A seguir la ratxa", explica Xuso i continua: "Hem de seguir treballant com ho estem fent fins ara".

Tornar a dalt