fcb.portal.reset.password

Navarro ha estat molt ben defensat, però l'equip ha trobat altres recursos (Foto: Getty Images)

L'estrena a l'Eurolliga ha estat positiva i, si més no, el Barça Regal ha fet el primer pas cap a Istanbul, on aquesta temporada es disputarà la Final a Quatre. El camí és molt llarg. Però s'ha de fer pas a pas. I victòries com la que s'ha aconseguit a Ljubljana, a domicili, són molt vàlides.

La defensa, el primer fonament

Amb un veterà com Ratko Varda dins de la zona i un explosiu Danny Green deixant un interessant degoteig de cistelles, el Barça Regal ha fet servir altres arguments per ja delimitar el joc.

Pascual ha buscat la intensitat defensiva com a principal arma. Marcelinho Huertas i Boniface Ndong han entès el missatge ràpidament i, amb el suport d'un Lorbek que és tota una institució al seu país, els blaugranes han obligat Saso Filipovski a demanar un primer minut de temps mort després d'un parcial de 2-9.

Però les indicacions del tècnic eslovè han servit de poc. Navarro (amb dos triples consecutius) i Huertas han obert la diferència fins als 15-24 a punt d'acabar el primer quart.

Malgrat que el Barça Regal controlava el partit, l'Olimpia no s'ha deixat anar. Les batzegades en el joc d'atac han estat més contundents si des del darrera l'equip forçava la màquina. Quan l'engranatge confluïa, la perfecció en el joc del Barça era indiscutible. Una altra estrebada culer i la diferència s'ha tornat a dilatar superant la desena (30-41).

Brilla Marcelinho i torna Pete Mickeal

L'arrencada del partit a la represa ha seguit el mateix guió. Marcelinho i Lorbek han firmat un 0-4, respost per l'Olimpia en un moment de davallada defensiva blaugrana.

Pascual no ha donat molta treva. Minut de temps mort per donar un altre impuls al partit. Dos triples més dels blaugranes (Eidson i Navarro) i un bon recital en la connexió Huertas-Vázquez han marcat un nou punt d'inflexió.

Encara, però, l'Olimpia es resistia a cedir el partit. Al quart període ja no hi hagut reacció possible. I és en aquest moment en què un Pete Mickeal, actiu durant els 30 minuts anteriors, ha vist la recompensa a la seva progressió en la pista. 10 dels seus 15 punts han arribat ara i, curiosament, ha estat després de veure una més que rigorosa antiesportiva. En tot cas, la falta ha servit perquè el nord-americà es desfogués en atac i hagi estat el segon màxim anotador de l'equip, després d'un brillant Huertas (17 punts, cinc rebots i vuit assistències, 27 de valoració).

LA FITXA DEL PARTIT

OLIMPIA LIUBLIANA, 64
FC BARCELONA REGAL, 86

Olimpia Liubliana (19+11+21+13): Capin (2), Salin (-), Green (17), Varda (16), Markota (5) – cinc inicial - Rothbart (4), Blazic (4), Thompson (9), Woodside (5), Muric (2), Bertans (-), Morina (-)

FC Barcelona Regal (24+17+20+15): Huertas (17), Navarro (9), Perovic (6), Lorbek (7), Eidson (6) – cinc inicial – Sada (-), Vázquez (10), Wallace (4), Ingles (6), Ndong (6), Rabaseda (-), Mickeal (15)

Àrbitres: Rocha (FRA), Sahin (ITA), Nuran (TUR)

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();