fcb.portal.reset.password

El Palau Sant Jordi ha demanat l'MVP per a Lorbek / FOTO: ÀLEX CAPARRÓS-FCB

El pianista ha ofert tot el seu repertori al Palau Sant Jordi. Una actuació estel·lar d'Erazem Lorbek ha guiat el Barça Regal cap a la final de la Copa del Rei per tercer any consecutiu. La semifinal contra el Caja Laboral s'ha mantingut molt i molt igualada durant els tres primers quarts, però ha quedat resolta gràcies a l'excel·lent defensa blaugrana en el darrer període, en què el conjunt basc només ha anotat cinc punts. A la final!

Reacció ràpida

En un tres i no res, amb un Maciej Lampe imperial, el Caja Laboral ha agafat el primer avantatge considerable al Palau Sant Jordi: 4-12. Tot seguit ha despertat el Barça Regal, que gràcies a un parcial de 7-0 ha igualat el partit. Rapidíssima reacció blaugrana per evitar més problemes. Cap dels dos equips oferia una sola concessió en defensa. San Emeterio liderava els bascos, espessos des del triple, mentre que Lorbek guiava el Barça Regal, que ha assolit el seu primer avantatge quan ha sonat la botzina al final del primer quart, amb una gran cistella de Rabaseda.

Màxima igualtat

El matx s'ha mantingut igualadíssim durant tot el segon període, en què el nivell d'intensitat i espectacle han augmentat encara més. Les esmaixades de Bjelica, Vázquez o Ndong n'han estat el millor exemple. En el capítol de faltes, Wallace i Lampe han gaudit de pocs minuts: tots dos han comès la seva segona falta massa d'hora. Una bona part de la lluita, però, continuava lliurant-se sota la cistella entre Lorbek i Teletovic. Com al final del primer quart, una cistella al límit del temps d'Eidson ha atorgat l'avantatge parcial als culers.

Recital de Lorbek

Lorbek i Teletovic han continuat amb el seu pols a la represa. Lorbek ha anotat els 7 primers punts del Barça Regal en el tercer quart, i 10 dels primers 12. Era el líder dels blaugrana, que esperaven l'aparició de Navarro i Huertas. Per al Caja Laboral, qui estirava del carro, i de quina manera, era el pivot bosnià, que ha silenciat més d'un cop el Palau Sant Jordi. Seva ha estat la jugada del partit, amb una esmaixada espectacular. El Barça Regal, però, no se sentia còmode, perquè no podia córrer al contraatac. Quan faltaven 10 minuts per a l'acabament, els blaugrana perdien de 4 punts (48-52).

El Barça Regal treu el caràcter

Quan tot apuntava a un final igualat ha aparegut el millor Barça Regal en defensa. Ràpidament ha capgirat el marcador i ha assolit el màxim avantatge, amb diferències de 4 i 6 punts, una llosa massa gran per a un Caja Laboral que ha desaparegut ofensivament en els últims minuts. L'equip de Dusko Ivanovic ha anotat només cinc punts en l'últim quart, un peatge que val la presència en una final de Copa.

La fitxa

Barça Regal, 66
Caja Laboral, 57

Barça Regal (19+15+14+18): Huertas (2), Eidson (7), Mickeal (5), Lorbek (26), Ndong (8) (cinc inicial), Navarro (3), Vázquez (8), Rabaseda (2), Sada (5), Wallace, Ingles.

Caja Laboral (18+15+19+5): Prigioni, San Emeterio (12), Oleson (2), Lampe (10), Teletovic (15)(cinc inicial), Ribas (2), M. Bjelica (9), N. Bjelica (2), Heurtel (2), Walsh (3).

Àrbitres: Hierrezuelo, Redondo i Conte.

Tornar a dalt