fcb.portal.reset.password

Audie Norris saluda els aficionats del Palau / FOTO: ÀLEX CAPARRÓS - FCB

Ha estat un dels jugadors estrangers més carismàtics de la història de la secció. Va defensar la samarreta blaugrana del 1987 al 1993 amb una enorme fortalesa física i una gran qualitat tècnica. Aquest dimecres, coincidint amb el Barça Regal-Galatasaray, era al Palau i quan els aficionats el van reconèixer es van posar drets per ovacionar-lo. "He estat a punt de plorar", reconeix Norris.

Vostè sempre ha tingut una connexió especial amb l'afició blaugrana

La veritat és que tenia moltíssimes ganes de veure'ls. Els veig tan afectuosos com sempre. Sóc molt feliç de ser aquí. Els trobo a faltar més del que es pensen. Sempre em van donar molt suport i no els oblidaré mai.

I com se sent en aquesta nova visita a Barcelona?

Molt bé! Sempre que vinc a Barcelona estic molt a gust. Porto la ciutat i el Barça al cor. Hi vaig passar sis anys meravellosos.

A més, aquesta vegada em sembla que té un sopar amb altres jugadors històrics del Club

Sí, estic il·lusionat per tornar a veure els meus amics, els meus excompanys. Tornaré a compartir vivències amb Solozábal, Epi, Jiménez, Crespo, Galilea, Esteller, Flores, etc. Són el meu exequip!

Segueix el Barça Regal des dels Estats Units?

I tant! Segueixo el bàsquet en general i el Barça Regal en particular. Per internet pots veure força partits i cada vegada que veig el Barça em sento més a prop.

I què en pensa?

Que és un dels millors equips d'Europa. Té una bona plantilla, amb grans jugadors en totes les posicions. A mi m'interessa sobretot veure els seus homes alts. M'hi fixo molt. Als Estats Units tinc la meva pròpia escola per a joves jugadors de 18 a 20 anys que volen entrar a alguna de les universitats i procuro ensenyar-los a moure bé els peus. De fet, m'agradaria tornar aquí i poder entrenar aquí.

Ha evolucionat molt el bàsquet des que vostè ho va deixar?

Evidentment. Des del meu punt de vista el bàsquet actual és més propici per als jugadors exteriors. Crec que hi ha molts moviments i jugades concretes per a aquests jugadors. El joc interior ha evolucionat allunyant-se de la cistella i no és com quan jo jugava.

En quin sentit?

No hi ha tants pivots que desequilibrin jugant d'esquena a la cistella. No hi ha tants moviments de peus i per mi aquests moviments per a un jugador alt són molt importants. Als Estats Units en diem 'footwork'.

Em pot posar algun exemple d'algun jugador que faci bé aquest 'footwork'?

Un que tots coneixereu: en Marc Gasol. A l'NBA n'hi ha d'altres com, per exemple, en Kevin Garnett. He vist alguns partits de l'ACB, però no m'atreveixo a dir cap nom concret.

Aquí encara el recordem, entre d'altres, pels seus duels amb el desaparegut Fernando Martín

Molta gent recorda aquells duels. Li confesso que vaig acabar molts d'aquells partits tocat físicament. Esgotat. Però crec que vam ajudar a fer créixer el bàsquet a Espanya.

Per cert, com està ara físicament?

Molt bé! Miri'm (somriu). Puc fer una vida completament normal però no puc jugar a bàsquet, eh! (torna a somriure).

Veig que la simpatia també la conserva. Gràcies i fins aviat!

Gràcies a tots vostès. Una abraçada ben forta per a tota l'afició del Barça.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();