L'equip de bàsquet aixeca la Copa del Rei de la temporada 2012/2013

Campions de Copa

El Barça Regal va fer gala del seu cor de campió i del seu esperit competitiu en una temporada en què les lesions van ser una creu. De títols n’hi va haver dos: la Lliga Catalana i la Copa del Rei. A Europa, l’equip es va col·locar entre els quatre millors i pel que fa a la competició domèstica, els blaugranes van quedar-se sense la Lliga Endesa en un cinquè i definitiu partit en què van donar la cara en tot moment.

De menys a més

Va ser una temporada en què l’equip va anar millorant setmana a setmana. Després de dues decepcions inicials a la Lliga Endesa, el Barça Regal va anar cap amunt. Amb alguns entrebancs, però el nivell de competitivitat de l’equip va ser altíssim. Tot i els problemes i les adversitats, els catalans creixen en els partits importants i ningú els va superar en ganes i il·lusió. El cor d’un equip campió no es pot subestimar mai, i els que ho van fer ho van acabar pagant. La Copa del Rei de Vitòria, en què els de Pascual van superar el Reial Madrid a quarts de final després de dues pròrrogues, el Laboral Kutxa a les semifinals i el València Basket a la final, n’és l’exemple més clar.

Les lesions, una creu

En una temporada amb moltes cares noves -Jasikevicius, Jawai, Tomic, Abrines, Todorovic i, posteriorment, Oleson i Mavrokefalidis-, la sort es va girar en contra dels de Pascual. A les típiques molèsties s’hi van unir situacions excepcionals, com la de Pete Mickeal, o la lesió abans de la Final Four d’un Nate Jawai que va jugar molt tocat a Londres. A banda d’ells, la fractura del dit índex de Todorovic, els problemes físics de Navarro i Lorbek i la costella trencada de Jasikevicius durant el play-off van ser massa entrebancs per a un equip del qual tothom n’està orgullós.

El nou repte de la temporada 2013/14 tornarà a estar comandat per Xavi Pascual, que va fer una feina excepcional en la seva sisena temporada a la banqueta del Palau Blaugrana.