Barça Lassa B – Força Lleida (59-56): A la final de la Lliga Catalana LEB

Els blaugranes capgiren el partit en el darrer quart i seran a la final de la competició

Els blaugranes arribaven al partit de tornada de la semifinal de la Lliga Catalana LEB amb tres punts d’avantatge sobre els lleidatans (63-66). En el partit jugat a Sant Joan Despí, els de Diego Ocampo han realitzat un gran darrer quart, que els hi ha possibilitat el triomf i la classificació per la final, contra el CB Prat, el proper diumenge.

Guanyen les defenses

En els primers minuts de partit, les ganes i la intensitat dels dos equips es veien sobre la pista de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Sis minuts de joc amb empat a 7 i on destacava l’aportació ofensiva (6 punts) del blaugrana Atoumane Diagne. Però la defensa del Força Lleida es va imposar al ritme d’atac blaugrana i el primer quart finalitzava amb un 9 a 12, favorable als visitants.

En el segon quart, els visitants continuaven dominant el marcador (17-25), a quatre minuts pel descans. Els d’Ocampo, en un bon treball defensiu en els darrers minuts del quart, mantenien la mateixa distància en contra de tres punts (25-28) en arribar al descans.

Cap fred

A la represa, el Força Lleida tornava a tenir renda en el marcador (30-43) en l’equador del tercer quart i Ocampo sol·licitava temps mort per mirar d’ajustar el joc blaugrana. Però els joves blaugranes van tornar a la dinàmica del partit i amb parcial de 6 a 0, posaven el 36 a 43 i obligaven a Jorge Serna, tècnic visitant, a demanar temps. El quart finalitzava amb un 39 a 45 i amb tot obert de cara a decidir qui estaria a la final de la Lliga Catalana LEB.

Els blaugranes demostraven el seu millor nivell en l’inici del darrer quart. En poc més de quatre minuts de joc un triple de David Font els situava per davant en el marcador (48-45). Els d’Ocampo es mostraven ferms i amb un 53 a 49 entraven en el darrers tres minuts.

El Força Lleida tornava a capgirar el partit (53-54) a dos minuts per a la fi del partit però els blaugranes mantenien el cap fred i s’emportaven el triomf i la classificació a la final de la Lliga Catalana LEB.